NIEUWSPanasonic

Panasonic introduceert DMP-BD30


Redactie HiFi.nl | 31 maart 2008 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

Panasonic introduceert een nieuwe Blu-rayspeler; de DMP-BD30. De speler biedt ondersteuning voor een maximale beeldresolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarnaast biedt de BD30 een geluidsweergave op basis van formats als Dolby TrueHD en DTS-HD. Bovendien heeft Panasonic met het Final Standard Profile een aantal geheel nieuwe functies toegevoegd aan het Blu-ray disc concept. De DMP-BD30 is de eerste Blu-ray disc speler ter wereld die het Final Standard Profile ondersteunt.Het Final Standard Profile voegt een grote verscheidenheid aan nieuwe en verbeterde functies toe aan Blu-ray disc media die zijn geproduceerd met BD-ROM Profile 1 versie 1.1. Zo biedt een beeld-in-beeld functie een klein venster in het hoofdscherm, en kan de gebruiker met de Audio Mixing functie kiezen van welk scherm hij het geluid weergegeven wil hebben: van het hoofdscherm of van het kleine venster.

De DMP-BD30 is uitgerust met dezelfde unieke Panasonic P4HD (Pixel Precision Progressive Processing voor HD) technologie die zoveel lof oogstte in de DMP-BD10/10A. Bovendien bezit de DMP-BD30 de PHL Reference Chroma processor. Deze zorgt volgens de fabrikant voor een uitmuntende weergave van de kleine details en nuances van speelfilm-scènes dankzij een betere begrenzing van de kleurenvlakken. De 1080/24p afspeelfunctie biedt speelfilms op Blu-ray discs dezelfde 24 bps snelheid (beelden per seconde) als wordt toegepast in bioscopen. De DMP-BD30 is tevens compatibel met de HDMI V.1.3 / Deep Colour functie voor een superieure soepele gradatie in 4.096 stappen. Met deze en nog enkele andere functies wordt de kwaliteit van de beeldweergave aanzienlijk verhoogd.De DMP-BD30 voldoet aan de HDMI V.1.3 standaard, dat houdt in dat de geluidskwaliteit een aanzienlijke verbetering krijgt dankzij de weergave van Dolby TrueHD en DTS-HD audio in bitstream format zonder degradatie, en maakt het voor de eerste keer ooit mogelijk om remastering toe te passen op de Blu-ray disc. De nieuwe Blu-ray disc speler is tevens voorzien van hoge-snelheid 50 Mbps optische uitgang en een 192kHz 24-bit digitaal-analoog convertor (DAC). Condensatoren die de geluidskwaliteit verbeteren, versterken het uitgangsvermogen en onderdrukken de ruis. Zo wordt de weergave van de lage- en middenfrequentietonen naar een hoger niveau gebracht. Deze hoogwaardige beeld- en geluidstechnologieën zijn samengevoegd in de UniPhier chip, een door Panasonic in het leven geroepen systeem LSI, die voor de eerste keer ter wereld, ontwikkeld is door het toepassen van 45 nanometer-verwerking in een consumentenproduct. Deze technologie die alle functies in één chip integreert levert een belangrijke bijdrage aan de geringe afmetingen van de DMP-BD30 en zijn lagere energieverbruik.

Om het netwerken gemakkelijker te maken, is de DMP-BD30 voorzien van een SD geheugenkaart-ingang. Hiermee wordt gegevensoverdracht vanaf een HD videocamera of een digitale fotocamera heel eenvoudig. AVCHD videobeelden en JPEG-format foto’s kunnen worden bekeken op een grootbeeld TV bij een hoge resolutie van 1920 x 1080: steek gewoon de SD geheugenkaart in de bijbehorende ingang van de DMP-BD30. Foto’s in JPEG-format die op een SD geheugenkaart staan, kunnen middels een diavoorstelling worden bekeken, compleet met achtergrondmuziek van een muziek cd.

Binnenkort zal op HiFi.nl een uitgebreide recensie verschijnen over deze nieuwe Panasonic Blu-rayspeler.

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »