NIEUWSSony

Sony BRAVIA W4000-serie


Redactie HiFi.nl | 01 april 2008 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony introduceert de BRAVIA W4000-serie LCD-televisies. De modellen gebruiken verschillende technologieën die elkaar ondersteunen, waardoor volgens Sony een zeer scherp en helder 1080p Full HD-beeld wordt getoond. De schermen zijn elegant vormgegeven, zodat ze in vrijwel elk interieur passen. Bovendien is het scherm te gebruiken als digitale HD-fotolijst.

Dankzij de nieuwe `schilderijfunctie` (Picture Frame-modus) is het scherm volgens Sony ook een verrijking voor het interieur wanneer de tv niet in gebruik is. Als deze modus wordt geactiveerd, schakelt het scherm zichzelf in een minder heldere stand, waardoor digitale foto’s als ware schilderijen worden getoond. Zes verschillende afbeeldingen variërend van Pop art tot Van Gogh zijn vooraf geïnstalleerd, maar dankzij de USB Photoviewer zijn ook eigengemaakte foto’s weer te geven. De Picture Frame-modus gebruikt 35 procent minder energie dan de televisiestand.De Sony BRAVIA W4000-serie beschikt over verschillende beeldtechnologieën die voor een haarscherpe Full HD-weergave zorgen. Filmliefhebbers zullen de 24p True Cinema-modus waarderen. Deze technologie is in staat de originele filmbeelden van professionele filmcamera’s weer te geven, terwijl deze op normale televisies verloren gaat. De kijker ziet en hoort dus de film zoals de regisseur het bedoeld heeft.

Dankzij de BRAVIA Sync-technologie is voor zowel de thuisbioscoop als de televisie nog maar één afstandsbediening nodig. Een dvd of Blu-ray-film is hiermee met één druk op de knop gestart.

De W4000-serie beschikt over x.v. Colour waarmee ondersteuning wordt geboden aan de nieuwe professionele beeldstandaard xvYCC. Hierdoor wordt beeldmateriaal dat opgenomen is met de allernieuwste digitale camera’s haarscherp weergegeven.

De BRAVIA Engine 2 geeft diepte en verrijking van het beeld. Het 10-bits LCD-panel met 10-bit signal-processing biedt 1024 kleurgradaties ofwel 64 keer meer kleur vergeleken met de 256 gradaties op traditionele 8-bits panelen.

De nieuwste technologieën zijn ook op het gebied van energiebesparing doorgevoerd. Het scherm gebruikt in standby-stand slechts 0,1 watt. Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco.

Prijs en beschikbaarheid
Alle modellen zijn vanaf mei beschikbaar.

De adviesprijzen zijn:

KDL52W4000 – 2799 euro
KDL46W4000 – 2499 euro
KDL40W4000 – 1799 euro
KDL32W4000 – 1299 euro

EDITORS' CHOICE