NIEUWS

Website over Audyssey


Redactie HiFi.nl | 04 april 2008

(ingezonden mededeling)

Er is een nieuwe nederlandstalige website in de lucht over Audyssey acoustische ruimte correctie. De enige technologie om eindelijk de vervelende effecten van een luisterruimte op de luidsprekers volledig te corrigeren.

De website bevat informatie over Audysseytechnologie in het algemeen en de toepassing er van in versterkers. Er is ook een grafische uitleg over het systeem, dat geheimen achter
de technologie duidelijk maakt. Er is ook een forum waaraan iedereen kan deelnemen om zijn vragen, opmerkingen en ervaringen met andere ge´nteresseerden kan delen.
De website is te vinden op www.audyssey.eu. Hier is ook het forum te raadplegen.


Achtergrond

Iedere luisterruimte is anders Luidsprekerfabrikanten ontwerpen hun luidsprekers om geluiden weer te geven zonder vervorming of verkleuring. Wanneer men echter de luidsprekers plaatst in een luisterruimte, zoals een woonkamer of dedicated homecinemavertrek, verandert het karakter van het geluid. Muren, meubels en andere voorwerpen reflecteren en absorberen bepaalde frequenties. Hierdoor ontstaan complexe veranderingen in de geluidsweergave en deze vervormingen zijn verschillend in ieder vertrek. Met dit fenomeen kan een luidsprekerfabrikant eenvoudigweg geen rekening houden.

Audyssey MultEQ Pro is `s werelds eerste technologie die perfecte metingen verricht in de volledige luisterruimte, waarna deze informatie opgeslagen wordt in het Audysseytoestel. Niet alleen voor 2-kanaals stereo, maar voor alle 8 kanalen wordt deze meting gedaan. Een 7.1 surroundsound systeem komt hiermee pas echt tot leven. Diverse
versterkermerken hebben Audyssey (in diverse uitvoeringen) in hun versterker ge´ntegreerd.

EDITORS' CHOICE