Leema voor de helft van de prijs


Redactie HiFi.nl | 04 april 2008 | Leema Acoustics

(ingezonden mededeling)

Leema wilde met de Stream CD-speler en Pulse geïntegreerde versterker eenzelfde soort audiokwaliteit geven als de Antila en Tucana, maar dan wel voor de helft van de prijs! Dat is gelukt...

... omdat de ontwerper van het audio-ontwerp (het ‘hart’) is afgebleven, maar alles er omheen - zoals behuizing, afwerking, opbouw, etc. - streng heeft bekeken en geschrapt waar het kon.

De Stream cd-speler heeft het warme karakter van ‘analoog’, dankzij de MD² Active Differential Multi-DAC-technologie met maar liefst 16 stuks 24 bit / 192 kHz Delta-Sigma DA-converters (8 voor de positieve signaalfase en 8 voor het negatieve deel). Dit voorkomt een van de belangrijkste digitale kwaliteitsbeperkingen (‘jitter’) en geeft het klankbeeld een ongekende detaillering en muzikaliteit. De unieke L-Drive draai-/drukknop zet daarbij een nieuw record “Supersimpel Bedienen”: met één knop bedient u intuïtief alle functies

De Pulse geïntegreerde versterker (2x 80 W/8 ohm | 2x 150 W/4 ohm) levert 12 (piek)Ampère per kanaal over het hele weergavegebied. En staat dus garant voor een verbazingwekkend strak, diep, transparant laag. De Pre Amp uitgang en de AV Direct ingang maakt het stereosysteem heel flexibel uit te breiden naar (bijv.) een volledig 7.1 Home Cinema systeem. De MovingMagnet plus Moving Coil-ingang en de MP3-ingang aan de voorzijde maken de flexibiliteit compleet. De Stream en Pulse hebben de unieke ‘niet-meer-dan-nodig’ afstandsbediening en LIPS* en kunnen hiermee op ‘Leema-eenvoudige’ manier een compleet AV-systeem aansturen.

Prijs en beschikbaarheid:
De Leema Acoustics Stream CD-speler (1650 euro) en Pulse Geïntegreerde Versterker (1750 euro) zijn vanaf april 2008 leverbaar in zwart en zilver.


*) Met LIPS (Leema Intelligent Protocol System) worden de verschillende componenten ‘intelligent’ aangestuurd en geconfigureerd. De instellingen van elke component en elke situatie worden eenmalig opgeslagen. Dankzij LIPS ‘begrijpt’ het systeem de volgende keer wat u wilt doen en kunt u zonder ingenieursdiploma een (op zich complex) audiosysteem bedienen. Kies bijv. Play op de DVD-speler en alle versterkers schakelen in mét de juiste persoonlijke instellingen voor meerkanaalsweergave.

EDITORS' CHOICE