NIEUWSPhilips

Philips staakt verkoop TV`s in VS


Redactie HiFi.nl | 10 april 2008 | Philips

(gezien op het Internet)

Philips gaat zijn televisieactiviteiten in Noord-Amerika uitbesteden aan het Japanse Funai. De Japanners zijn in de komende vijf jaar verantwoordelijk voor het op de markt brengen van tv`s met de merknamen Philips en Magnavox. De Nederlanders krijgen daar royalty`s voor. Andere activiteiten in de VS en Canada blijven gewoon in handen van Philips. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

In Amerika heeft Philips last van flinke concurrentie en daardoor slaagt het er niet in om tv`s winstgevend aan de man te brengen. Op andere tv-markten heeft Philips wel succes. Topman Gerard Kleisterlee vindt de winstgevendheid van de Amerikaanse tv-divisie `onaanvaardbaar`. De deal met Funai moet er voor zorgen dat Philips zijn merknaam voor de belangrijke Amerikaanse markt kan behouden.

Met de Japanners is tevens afgesproken dat zij geheel verantwoordelijk zijn voor alle financiële risico`s. Daarnaast krijgen ze toegang tot de afdeling onderzoek en ontwikkeling van Philips, en moeten ze de kwaliteit van de tv`s met de merknaam Philips waarborgen. De maatregel kost Philips 125 miljoen euro.

MERK

EDITORS' CHOICE