NIEUWSSony

Sony Bravia: kunst aan de muur


Redactie HiFi.nl | 11 april 2008 | Sony

(ingezonden mededeling)

Keuze uit vier verschillende sierlijsten voor elk interieur

Badhoevedorp, 11 april 2008 – Sony introduceert de nieuwe BRAVIA E4000-serie. Deze designtelevisie is beschikbaar in drie formaten (26, 32 en 40 inch) en heeft een stijlvolle sierlijst in de kleuren zwart, aluminium, wit en donker hout. Hierdoor past deze televisie in elk interieur, zonder afbreuk te doen aan de kijkervaring. Met de Picture Frame Mode (schilderijfunctie) zijn, via een usb-ingang, eigen favoriete en familiefoto’s in High Definition kwaliteit weer te geven. Daarnaast zijn er zes High Definition afbeeldingen voorgeprogrammeerd, van Pop Art tot Van Gogh.

Picture Frame Mode

Dankzij de fotoweergave op schilderijwijze maakt de E4000 designtelevisie op een natuurlijke wijze deel uit van het interieur of de stemming van het moment. Een ander bijkomend voordeel van de schilderijfunctie is dat de televisie in de stand-by modus transformeert van een zwart vlak in het interieur tot een kunstwerk aan de muur. De voorgeprogrammeerde HD-afbeeldingen, variërend van weidse landschappen tot artistieke topstukken, en de eigen foto’s worden getoond met de beste beeldinstellingen.

PhotoTV HD Mode

De E4000-serie beschikt over de PhotoTV HD Mode. Deze functie is speciaal bedoeld voor fotoweergave in High Definition kwaliteit van een aangesloten Sony Cyber-shot of een Sony Alpha DSLR camera. Eigen afbeeldingen zijn over te brengen vanaf elk apparaat met usb-flash geheugen of via Sony Micro Vault Tiny usb-sticks.

De 32-inch en 40-inch Full HD modellen beschikken over een voet, maar komen het best tot hun recht aan de muur. Dankzij deze sierlijst wordt de televisie kunst aan de wand. Het kleinere 26-inch model is ideaal om op tafel of bureau tussen andere fotolijstjes neer te zetten, maar is ook aan de muur te bevestigen.

Energieverbruik

Het energieverbruik is in de schilderijmodus 35 procent lager dan tijdens het televisiekijken. Een instelbare timer schakelt de schilderijfunctie om naar een energiebesparende stand-by modus om nog meer energie te besparen. Ideaal, want het komt vaak voor dat mensen de televisie vergeten uit te zetten. Deze BRAVIA-televisies van Sony zijn de meest energiebesparende televisies tot nu toe: in de stand-by modus verbruikt de E4000 slechts 0.19W aan energie. Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco.


Prijs en beschikbaarheid

De KDL40E4000 kost 1.999 euro
De KDL32E4000 kost 1.399 euro
De KDL26E4000 kost    999 euro

Alle modellen zijn vanaf juli beschikbaar.

EDITORS' CHOICE