NIEUWS

UPC: nieuwe HDTV abonnementen


Redactie HiFi.nl | 14 april 2008

(Gelezen op Internet)

Kabelaar UPC maakt de prijzen bekend van nieuwe HDTV-abonnementen. Klanten bij UPC hebben keus uit vier abonnementsvormen. 

Het gaat om een starterspakket en een uitgebreid pakket, beide met of zonder Digital Video Recorder (DVR). Met DVR is het mogelijk om HD-uitzendingen ook in HD op te nemen.

Het starterspakket omvat ruim 50 digitale zenders, waaronder enkele in HD, UPC On Demand en Programma Gemist van vandaag en gisteren. Met DVR kunnen klanten ook de programma`s pauzeren. De prijs voor dit abonnement is 13 euro per maand. Met DVR komt het bedrag op 18 euro.

Het uitgebreide pakket, Royaal HD, geeft toegang tot meer dan 90 digitale tv-zenders. Programma Gemist gaat in dit pakket zelfs 10 dagen terug. Zonder DVR komen de kosten uit op 18 euro. Royaal HD met DVR kost de klant 22 euro in de maand.

De HD-zenders worden ontvangen met de HD digitale decoder. Tot nu toe biedt UPC maar 2 HD-zenders aan: Discovery Channel HD en National Geographic HD. De HD-zenders Film1 en Sport1 worden los van de nieuwe HD-abonnementen besteld.

Wel hoopt het bedrijf binnenkort meer HD-zenders aan te bieden. Zo kondigden ze onlangs aan het huidige aanbod uit te breiden met The History Channel HD en Voom HD.

De publieke omroep wil vanaf 2009 Nederland 1, 2 en 3 zoveel mogelijk in HD aanbieden.
 

EDITORS' CHOICE