NIEUWS

Test wegwerp DVD (DVD-D)


Redactie HiFi.nl | 20 april 2008

(gezien op internet)

In München zijn een aantal specifiek daartoe uitgekozen detailhandelzaken de verkoop van eenmalige DVD`s aan het testen. De met de naam DVD-Disposal (DVD-D) getooide schijfjes kunnen alleen gedurende een bepaalde tijd bekeken worden en "vernietigen" zichzelf daarna. Vervolgens is het de bedoeling dat zowel de DVD als de verpakking geretourneerd worden om daarna gerecycled te worden.Het grootste voordeel van de technologie is dat DVD-D films onbeperkt houdbaar en te verkopen zijn en het vernietigingsmechanisme pas in werking treedt vanaf het moment dat de DVD voor de eerste keer bekeken wordt. Vervolgens heb je als gebruiker de mogelijkheid de speelfilm in kwestie gedurende twee dagen, zo vaak als je wilt, te bekijken.

De discs kosten € 3,99, een prijs die meer dan concurrerend is met de verhuurbranche. Bovendien ben je vervolgens niet gebonden aan een huurperiode, omdat je de schijfjes kunt gaan bekijken wanneer jou het schikt.

In Scandinavië, Frankrijk en Italië zijn de eenmalige DVD`s al langere tijd verkrijgbaar. Of de techniek over zal waaien naar de Benelux is nog niet bekend.

 

EDITORS' CHOICE