NIEUWSPioneer

Pioneer en Matsushita sluiten akkoord


Redactie HiFi.nl | 06 mei 2008 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer Corporation en Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., bekend om haar producten van Panasonic, hebben gisteren een basisakkoord gesloten over een uitgebreide alliantie om de PDP-business verder te bevorderen en te versterken.Het akkoord omvat vooral de R & D, evenals de strategische productie en levering van PDPís en modules. De twee ondernemingen zullen verdere details bespreken en een formeel akkoord sluiten over de alliantie van de PDP-business tegen mei 2008.

Pioneer en Matsushita hebben plasma-TVís met hoge prestaties en hoge kwaliteit op de markt gebracht met hun respectievelijke merken ďKUROĒ en ďVIERAĒ, gebruikmakend van de voordelen van de PDP-toestellen als self-emitting schermen en hun eigen videotechnologieŽn. Ze kregen veel lof toegezwaaid van consumenten en audiovisuele specialisten.

De twee ondernemingen geloven dat de uitgebreide alliantie zal leiden tot belangrijke synergie-effecten door de integratie van de KURO-technologieŽn van Pioneer, bekend om hoge luminantie-efficiŽntie, groot contrast en uiterst klein design, in NeoPDP, de eigen technologieŽn van Matsushita voor hoge efficiŽntie, ontwikkeld als evolutietechnologieŽn van de ďVIERAĒ-plasmaschermen van de nieuwe generatie. Door de ontwikkeling van PDPís en modules die milieuvriendelijk zijn en uitmunten in prestaties en beeldkwaliteit, zullen Pioneer en Matsushita bijdragen tot de verdere groei van plasma-TVís op de markt van de flatscreen-TVís.In samenwerking met Pioneer zal Matsushita PDPís en modules ontwikkelen en fabriceren, waar hun technologische sterke punten op geconcentreerd zijn. Matsushita plant deze nieuw ontwikkelde PDPís en modules op tijd te beginnen leveren voordat Pioneer nieuwe PDP-producten lanceert, die in het najaar van 2009 beschikbaar zullen zijn. Door de integratie van hun PDP-technologieŽn te bevorderen en dezelfde PDPís te delen, willen Pioneer en Matsushita de efficiŽntie van de ontwikkeling en productie van schermen verhogen en hun concurrerende positie op de markt van flatscreen-TVís verbeteren.

Wat de grootte van de schermen betreft, zullen de twee ondernemingen details bespreken in functie van de vraag, marktconcurrentie en de grootte van de schermen die momenteel door Pioneer op de markt gebracht worden.

Pioneer en Matsushita zullen hun eigen plasma-TV`s blijven leveren om te voldoen aan de stijgende universele vraag door gebruik te maken van hun verwerkingstechnologieŽn met eigen handelsmerk en de voordelen van deze zakelijke alliantie.

EDITORS' CHOICE