NIEUWSSony

Sony introduceert Bravia V4500 serie


Redactie HiFi.nl | 08 mei 2008 | Sony

(ingezonden mededeling)

V4500-serie toont televisie, films, games en foto’s in high definition kwaliteit

Badhoevedorp, 8 mei 2008 – Sony introduceert de nieuwe BRAVIA V4500-serie. De nieuwe vormgeving versterkt de totale televisiebeleving, zonder de aandacht van het scherm af te leiden. De televisies zijn voorzien van een zwarte randlijst met een zilveren speaker en passen in elk interieur. De 26-inch, 32-inch en 37-inch modellen beschikken over een draaibare voet voor de ideale kijkhoek.

De verschillende modellen van de V4500-serie zijn voorzien van een ingebouwde DVB-T tuner voor het bekijken van digitale televisie.

BRAVIA Engine 2
Dankzij de BRAVIA Engine 2-technologie, komen donkere kleuren en kleurrijke effecten goed tot hun recht en is de high definition beeldkwaliteit uitstekend. Het WXGA lcd-paneel (1366x768 pixels) is goed voor het hoge contrastratio van 33.000:1 (26-inch en 32-inch modellen). De 24p True Cinema-technologie zorgt voor een realistische home theatre-ervaring, door Blu-ray films in de juiste beeldverhouding af te spelen.

Picture Frame Mode
De Picture Frame Mode (schilderijfunctie) maakt van deze BRAVIA-televisies een digitaal schilderij. Via de schilderijfunctie zijn eigen favoriete en familiefoto’s in high definition kwaliteit te tonen via de usb-ingang. Daarnaast zijn er zes afbeeldingen voorgeprogrammeerd van Pop Art tot Van Gogh. De Picture Frame Mode zwakt de helderheid van het beeld af om foto of schilderij na te bootsen. Bijkomend voordeel is dat het energieverbruik in de schilderijfunctie 35 procent lager ligt dan tijdens het televisiekijken.

De bediening is eenvoudig, dankzij Sony’s Xross Media Bar (XMB). Deze nieuwe menustructuur is bekend van de Sony PlayStation en zeer intuïtief en maakt het makkelijk een keuze te maken uit aangesloten apparatuur, Picture Frame Mode en andere functies.

BRAVIA Sync
BRAVIA Sync bestuurt het complete home theatre-systeem met de afstandsbediening van de televisie. Met één druk op de knop schakelen alle via HDMI aangesloten apparaten in en is het complete systeem klaar voor gebruik, zonder steeds een andere afstandsbediening te hoeven pakken. Ook een aangesloten HD Handycam is zo te bedienen. Drie HDMI-poorten zijn voorzien van een universele kabelaansluiting voor andere apparaten, zoals de PlayStation 3, Blu-ray spelers en HD Handycam.

Sony Eco
Deze BRAVIA-televisies van Sony zijn de meest energiebesparende televisies: in de stand-by-modus verbruikt de V4500 slechts 0,19 Watt aan energie. Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco.

EDITORS' CHOICE