NIEUWS

XBOX 360 met Blu-ray in najaar

Redactie HiFi.nl | 08 mei 2008

(gezien op internet)

Microsoft zegt nog steeds niet van plan te zijn om blu-ray-spelers in de Xbox 360 te verwerken. Een dochteronderneming van Asus zou echter opdracht hebben gekregen om een versie van de console met een blu-ray-drive te bouwen.



Het gerucht over een blu-ray-360 druist tegen de uitspraken van Microsoft in: het bedrijf zou hd-video online via de Xbox Live Marketplace willen distribueren. Microsoft-ceo Ballmer stookte het blu-ray-vuurtje echter weer op met de uitspraak dat `Microsoft blu-ray op een zinnige manier zal ondersteunen`. Het is echter niet duidelijk of Ballmer hier naar Windows verwees, of dat hij ook op de game-divisie doelde. Volgens Digitimes, dat eerder schreef dat Lite-on de blu-ray-fabrikant voor de 360 zal worden, werkt Microsoft echter wel degelijk aan een Xbox 360 met een ingebouwde blu-ray-drive.

Digitimes baseert zich op de Taiwanese krant Economic Daily News, dat Pegatron aanwees als systeembouwer voor de blu-ray-versie van de Xbox 360. Ook deze krant denkt dat Lite-on de drives voor de 360 zal fabriceren. De introductie van een Xbox 360 met ingebouwde Blu-ray-drive zou gepaard gaan met een prijsverlaging voor de bestaande varianten. Microsoft zou daarmee zijn marktaandeel kunnen uitbouwen en bovendien prijstechnisch beter concurreren met de Wii van Nintendo. Ook de blu-ray-speler die de PS3 heeft, zou met de nieuwe variant van de 360 beter beconcurreerd kunnen worden.


EDITORS' CHOICE