NIEUWS

Metallica heruitgave op vinyl


Redactie HiFi.nl | 19 mei 2008

Metallica brengt later dit jaar een nieuw album uit, maar de fans hebben nu iets om al eerder naar uit te zien: Master Of Puppets of vinyl!

Het nieuwe album wordt voor het najaar verwacht, maar tot die tijd kunnen de fans zich verheugen in een heruitgave van wat algemeen wordt beschouwd als het artistieke meesterwerk van Metallica: Master Of Puppets. Zelfs buiten de metal-wereld was men het er over eens: dit album steekt fantastisch in elkaar.

De epische tracks (het korste nummer duurt 5 minuten en 10 seconden) laten het enorme vakmanschap van de muzikanten horen, zowel op het vlak van compositie als instrumentbeheersing. Het eerste en laatste nummer (Battery en Damage Inc.) zijn regelrechte thrash-knallers, maar de overige zes nummers (zoals het instrumentale Orion en de bijna 9 minuten durende titeltrack) zijn aanzienlijk complexer van opbouw. Overigens zonder ontoegankelijk te worden.

Master Of Puppets wordt in twee varianten op vinyl uitgebracht; een gewone en een Deluxe editie. De gelimiteerde Deluxe editie is uitgevoerd in 2x 180 gram vinyl, en is op 45 rpm geperst voor maximale dynamiek. Master Of Puppets is leverbaar vanaf 17 juni.

Twee eerdere albums van Metallica (Kill `Em All en Ride The Lightning) zijn vanaf deze week op vinyl verkrijgbaar, onder andere bij High Fidelity Discs:

Kill `Em All (LP)
Kill `Em All (2x 45 rpm LP)
Ride The Lightning (LP)
Ride The Lightning (2x 45 rpm LP)

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »