NIEUWS

Archos start samenwerking met Jamendo

Redactie HiFi.nl | 04 juni 2008

(ingezonden mededeling)

Jamendo, het grootste internetplatform voor gratis muziekdistributie, en ARCHOS, marktleider op het gebied van draagbare multimedia-apparatuur, bundelen hun krachten. Door deze samenwerking hebben ARCHOS-gebruikers gratis en volledig legaal toegang tot meer dan 140.000 mp3-downloads. Via een speciaal ontwikkelde interface op de ARCHOS Content Portal kunnen ze direct nummers downloaden uit de complete Jamendo-catalogus.



Meer dan 5.000 bands in 60 landen rekenen op Jamendo voor de lancering en promotie van hun laatste werk. De artiesten geven toestemming om hun albums en nummers gratis te delen. Jamendo draagt daarmee bij aan het ontdekken van nieuwe talenten en aan het promoten van muziek. Statistieken tonen aan dat er per dag meer dan 500.000 muzieknummers worden gedownload.

“Het is een voorrecht om samen te werken met ARCHOS. Op deze manier bieden we ARCHOS-gebruikers de mogelijkheid om duizenden uren aan gratis muziek te ontdekken, te downloaden en gratis te delen. Zo ontmoeten een nieuwe generatie artiesten en gebruikers elkaar. Het is perfect voor diegenen, die onbeperkte toegang willen tot muziek en de vrijheid wensen om die muziek te delen”, zegt Dorota Smaggia, Head of Business Development bij Jamendo.



Gebruikers kunnen zonder beperkingen downloaden vanuit de database van Jamendo. Er zijn meer dan 9.000 albums en gemiddeld komen er dagelijks honderd nieuwe albums bij. Alle muziek is DRM-vrij en kan met een muisklik gedownload worden. Gebruikers kunnen nieuwe artiesten ontdekken door te zoeken op genre, zoals rock, hiphop, jazz, reggae, metal, indie, electro en pop.


EDITORS' CHOICE