B&O museum geopend in Deense Struer

Redactie HiFi.nl | 14 juni 2008 | Bang & Olufsen

(ingezonden mededeling)

Op 25 mei opende het gloednieuwe Bang & Olufsen Museum voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Het museum is gevestigd in het Deense stadje Struer, al ruim tachtig jaar de thuishaven van de Deense aanbieder van exclusieve thuistheaters en centraal aangestuurde (‘multi-room’) video- en muzieksystemen. De collectie toont de ontwikkeling van Bang & Olufsen tot een van `s werelds meest vooraanstaande merken vanaf het prille begin in de jaren twintig van de vorige eeuw tot de 21ste eeuw.




"Wij zijn trots op de opening van het Bang & Olufsen Museum op deze plek waar onze geschiedenis ruim tachtig jaar geleden begonnen is," aldus Peter Thostrup, Vice-President van Bang & Olufsen. “Net als het bedrijf is ook het museum stevig geworteld in de plaatselijke gemeenschap en haar geschiedenis, terwijl het tegelijk sterk internationaal georiënteerd is,” voegt hij daaraan toe.



Door het gebruik van multimedia en interactieve technologieën zullen er voortdurend wisselende tentoonstellingen zijn, waarin de bedrijfsgeschiedenis in het juiste perspectief wordt geplaatst door historische periodes uit te beelden: vanaf de eerste technologische stappen in de jaren twintig, via het begin van de mediarevolutie in de jaren vijftig tot aan de hedendaagse convergentie van mediavormen. Daarnaast belicht het museum een geweldig scala aan historische producten en grote delen van het huidige productaanbod. Die komen niet alleen aan bod door archiefopnames te projecteren op schermen en wanden, maar ook via een reeks historische verzamelobjecten en memorabilia zoals pamfletten, posters, brochures, catalogi, afbeeldingen en films, die het brede scala van tentoongestelde Bang & Olufsen-artikelen in een culturele en historische context plaatsen en duidelijk maken waarom zovele tot iconen zijn verheven in de wereld van ontwerp, constructie en uiteraard technologie.

MERK

EDITORS' CHOICE