NIEUWSApple

Langere levertijd en minder voorraad iPod touch

Redactie HiFi.nl | 22 juni 2008 | Apple

(gezien op Internet)

In de VS is de eerste generatie iPhone bijna nergens meer te vinden: de Apple Stores zitten al weken zonder voorraad en bij AT&T zijn ze ook nauwelijks meer te krijgen. Datzelfde dreigt nu bij de iPod touch te gebeuren, al is de situatie nog niet dramatisch.



Bij de online Apple Store moet je op een vertraging van 1 tot 2 dagen reken en winkelketen Best Buy heeft verminderde aanvoer van de 16GB iPod touch. Financieel analist Ben Reitzes denkt dat het te maken heeft met de ‘Back To School’-promotie, waarbij studenten een gratis iPod touch krijgen bij aankoop van een Mac.

Maar het kan natuurlijk ook ermee te maken hebben, dat mensen maar een iPod touch kopen, omdat ze geen iPhone kunnen krijgen. De analist geeft ook aan dat Apple iets aan de prijs van de iPod touch zou moeten doen. Het 8GB-model kost nog steeds $299, terwijl je voor de 8GB iPhone 3G straks maar $199 betaalt. Die prijs geldt natuurlijk alleen wanneer je een abonnement afsluit, maar veel consumenten schijnen daar niet naar te kijken: die zien alleen het prijskaartje van $199 en denken dat het goedkoop is.



De tekorten bij Best Buy zijn niet te verklaren uit de ‘Back To School’-promotie, maar Reitzes heeft daar geen verklaring voor. Eerder voorspelde Lehman dat Apple in het voorjaar van 2008 ongeveer 9,5 miljoen iPods zou verkopen, maar die schatting zou achteraf gezien te behoudend kunnen zijn. Waarschijnlijk kunnen we pas in september nieuwe iPods verwachten, want dat is het vaste moment om de iPod-productlijn te vernieuwen.


EDITORS' CHOICE