NIEUWS

Mercedes-Benz brengt eigen iPhone Cradle uit

Redactie HiFi.nl | 20 juni 2008

(gezien op Internet)

Met de nieuwe iPhone-cradle van Mercedes-Benz kun je je iPhone volledig in de auto integreren. De cradle ondersteunt de Mercedes-klassen C, E, CLK, CLS, S, CL, SL, M en R, maar ook de komende GLK-klasse. Een bezoekje aan de garage is niet nodig, want de houder kan zonder hulpmiddelen in de middenconsole worden bevestigd als de auto is voorzien van een mobiele telefoon-functie, een iPod Interface Kit of een Media Interface Kit.



Mercedes beweert dat de mobiele ontvangst uitstekend is, omdat de houder in verbinding staat met de antenne aan de buitenkant van de auto. De iPhone wordt tijdens de plaatsing in de cradle voorzien van stroom en de bediening vindt plaats via het multifunctionele knoppen op het stuurwiel waarmee je zowel de telefoon- als de audiofuncties kunt bedienen.



De prijs van de iPhone Cradle is 249 euro, daarbij moet je nog een adapterkabel voor de media- en iPod-interface aanschaffen voor nog eens 39 euro extra. Je kunt de iPhone bij Mercedessen met een multimediapakket ook via Bluetooth verbinden. Dat schijnt bij de nieuwe C-klasse te werken, waarbij voicedial en sterkte van het telefoonsignaal worden ondersteund. Je kunt maximaal 10 verschillende telefoons aanmelden. De iPhone Cradle is verkrijgbaar in zwart/zilver via de dealer. Er komen nog meer cradles aan voor andere mobiele telefoons.


EDITORS' CHOICE