NIEUWSDenon

RHJI verkoopt belang in Denon & Marantz

Redactie HiFi.nl | 22 juni 2008 | Denon

(gezien op Internet)

De holding RHJ International (RHJI), die belangen aanhoudt in Japanse bedrijven, verkoopt haar belang in de fabrikant van audioapparatuur Denon & Marantz (D&M) aan de durfkapitalist Bain Capital. Samen met de verkoop van een minderheidsbelang in een ander bedrijf levert dit RHJI een meerwaarde op van 15,8 miljard yen of 95 miljoen euro.



Bain Capital Partners brengt via de speciaal hiervoor opgerichte vennootschap K.K. BCJ-2 een bod van 510 yen per aandeel uit op D&M Holdings, vooral bekend van de merken Denon en Marantz. Dit bod in cash houdt een premie van 37,1 procent in ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van de voorbije zes maanden. Tegenover de slotkoers van 23 januari 2008, net voor de speculatie over een mogelijke overname van D&M begon, bedraagt de premie zelfs 68,9 procent.

De verkoop van het 48,5 procent-belang van RHJI in D&M zal, samen met de verkoop van `een minderheidsbelang in een bedrijf dat in een vergelijkbare industrie actief is`, 32,1 miljard yen (192 miljoen euro) opbrengen. RHJI boekt hierop een meerwaarde van 15,8 miljard yen (95 miljoen euro). De verkoop van het D&M-belang is wel aan voorwaarden onderhevig, onder meer een minimum aanvaardingsniveau.



Volgens RHJI beantwoordt de verkoop van het D&M-belang aan het streven om aandeelhouderswaarde te crëren en de liquiditeiten te versterken met de bedoeling `investeringen van grotere omvang` te realiseren. `Momenteel volgen wij actief enkele opportuniteiten in de financiële diensten op, waarvoor deze liquiditeiten deels of geheel nodig zouden kunnen zijn`, aldus co-ceo Leonhard Fischer in het persbericht.

MERK

EDITORS' CHOICE