NIEUWSPanasonic

Panasonic Full HD Blu-ray Disc Home Cinema Systeem


Redactie HiFi.nl | 25 juni 2008 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

Panasonic introduceert het SC-BT100 Full HD Blu-ray disc™ Home Cinema Systeem, een krachtig home cinema systeem dat de opmerkelijk hoge beeld- en geluidskwaliteit van de Blu-ray disc ten volle benut. Het systeem biedt een entertainment ervaring die zelfs nog rijker is dan die van de ‘echte’ bioscoop. De SC-BT100 is uitgerust met de UniPhier®, die de door Panasonic ontwikkelde PHL Chroma Processor op één enkele chip combineert met P4HD beeldverwerkingstechnologieën. Bovendien ondersteunt het systeem het Final Standard profiel waarmee, naast de gewone film, speciale content kan worden afgespeeld, zoals commentaar van de regisseur. Deze vorm van entertainment is alleen mogelijk met de Blu-ray disc.Panasonic heeft de SC-BT100 tevens voorzien van speciale audio-technologieën die een belangrijke aanvulling vormen op de superieure kwaliteit van de Blu-ray disc beelden. De speakers met een membraan van bamboe, het resultaat van een diepgaand onderzoek naar materialen die worden gebruikt voor speakerconussen, realiseren een zeer hoge geluidskwaliteit. De Kelton subwoofer produceert een rijke, stevige bas die perfect past bij de hoge-resolutiebeelden op het grote scherm.

Door de twee woofers in een lijn te plaatsen direct boven en onder de tweeter, kan de Vertical Symmetrical Configuration speaker een zeer helder en verfijnd geluid produceren. Deze hoogwaardige audiotechnologieën werken perfect samen om de superieure geluidskwaliteit te bereiken van de gecomprimeerde Dolby TrueHD en DTS-HD formats waarbij geen frequentieverlies plaatsvindt.

De Whisper-modus Surround functie zorgt voor een indrukwekkende geluidsbeleving, zelfs als men ’s nachts films bekijkt met een heel laag geluidsvolume.

Een compleet pakket aan netwerkfuncties garandeert dat de SC-BT100 volledig is voorbereid op het nieuwe entertainment-tijdperk. Zo heeft het systeem de Integrated Universal Dock voor de iPod®, waarmee heel eenvoudig een iPod kan worden aangesloten op het Blu-ray Disc™ Home Cinema System, en een ingang (slot) voor een SD geheugenkaart waarmee heel simpel bestanden kunnen worden uitgewisseld met een HD videocamera of een digitale fotocamera. Dankzij de nieuwe VIERA Link functies kan het gehele systeem worden bediend via de afstandsbediening van de VIERA TV.

Het Panasonic SC-BT100 Full-HD Blu-ray Disc™ Home Cinema Systeem zorgt voor een aanzienlijke uitbreiding van de AV-mogelijkheden op het gebied van High Definition entertainment.

Belangrijkste functies SC-BT100:

UniPhier®*
UniPhier® is een combinatie van een PHL Reference Chroma processor met geavanceerde P4HD beeldtechnologie. Dit is een door Panasonic ontwikkeld integratieplatform voor digitale consumentenelektronica waarmee scherpe, natuurlijke kleuren worden weergegeven die nagenoeg identiek zijn aan de originele filmkwaliteit. UniPhier® vormt de weerslag van de geavanceerde coderings- en systeemtechnologieën die door Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) zijn ontwikkeld in samenwerking met professionals uit de filmindustrie. UniPhier® vormt het hart van de SC-BT100 waardoor deze een niveau van beeld en geluid kan produceren dat voldoet aan de strenge eisen van de filmindustrie. Op deze manier kunnen speelfilms worden ervaren zoals ze werkelijk bedoeld zijn.

PHL Chroma processor
De PHL Reference Chroma processor zorgt voor een upgrading van de kleureninformatie in gecodeerde videosignalen (4:2:0 naar 4:2:2). Met toepassing van de unieke Panasonic technologie geeft dit innovatieve systeem de fijne details en nuances weer van Blu-ray videostreams die zijn vastgelegd met een hoogwaardig beeldcompressie-systeem. Het genereert beelden met de optimale helderheid en diepte die BD-Video films kunnen bieden.

P4HD (Pixel Precision Progressive Processing voor HD)
P4HD verwerkt meer dan 15 miljard pixels per seconde en past de maximale
verwerkingsprocessen toe op elke pixe. Het resultaat: hoogwaardige progressieve beelden, soepel overgaande bewegingen en scherpe diagonale lijnen.

Deep Colour
Het HDMI uitgangssignaal van de SC-BT100 is compatibel met `Deep Colour`. De voorganger, HDMI V.1.2, biedt 8-bits, 256-staps gradatie; HMDI V.1.3 biedt zelfs 12-bits, 4.096-staps gradatie. Hierdoor kan de SC-BT100 natuurgetrouwe kleuren weergeven met soepele gradatie.

1080/24p weergave
De SC-BT100 biedt een uitgangssignaal van 1080/24p. Het systeem geeft filmbeelden weer van een Blu-ray disc in de originele 24p vorm, zonder dat conversie nodig is. Speelfilms worden zo weergegeven in hetzelfde beeldformaat als in de bioscoop wordt gebruikt.

Kelton subwoofer
Dankzij een Kelton subwoofer geeft de SC-BT100 een diep en krachtig basgeluid weer die het bekijken van een Blu-ray disc tot een heftige ervaring maakt. De Kelton subwoofer heeft twee interne kamers. Een aanstuurunit in de achterste kamer doet de voorste kamer vibreren, zodat een grote, 25 cm Passive Radiator in de voorkamer ook gaat vibreren en basgeluiden produceert. Omdat de voorste kamer fungeert als een akoestisch filter, is er slechts een minimale hoeveelheid ongewenste ruis. De geringe dikte en de hoge flexibiliteit van de passieve radiator helpen bij het tot stand komen van een buitengewoon heldere, krachtige en actieve bas.Bamboe membraan speaker
Met de toepassing van stijve bamboe met een lage dichtheidsfactor in de conussen van de woofers en de tweeters van de center- en frontspeakers wordt een zeer actief geluid gerealiseerd. Dit systeem geeft de signalen van bronnen in High Definition audio-formats van Blu-ray discs weer met een verbazingwekkende helderheid en betrouwbaarheid.

Vertical Symmetrical Configuration
De front- en center speakers van de SC-BT100 hebben een verticale symmetrische opstelling, met de tweeter in het midden en de woofers direct daar boven en onder geplaatst. Het geluid lijkt van één punt af te komen. Dit zorgt voor een geluid dat zo helder en transparant is dat als men bijvoorbeeld naar een opname luistert van een orkest, je eenvoudig de lokatie van elk instrument kunt bepalen.

Whisper-modus Surround
Wilde men vroeger ‘s nachts naar een film kijken, dan moest het geluid zacht – en meteen was men het surround-effect kwijt. Nu is er de Whisper-modus. Deze ‘fluister’-modus compenseert het geluidsdrukniveau van het lage-frequentie component (dit bevat het signaal dat het surround effect beïnvloedt). Hierdoor kan men ook bij een heel laag volume volledig van het rijke surround-effect genieten.

Virtual Surround
De SC-BT100 is voorzien van door Panasonic ontwikkelde technologie die het mogelijk maakt dat een 3.1-kanaals speakersysteem accuraat een 5.1-kanaals surround sound weergeeft. Geniet van vrijwel dezelfde krachtige, levensechte geluidsweergave en akoestische prestaties, maar nu met een 3.1-kanaals systeem. Dat is bijvoorbeeld comfortabel als er niet voldoende ruimte in de kamer is voor acht speakers.

Compatibel met New All Audio Codec
De SC-BT100 is compatibel met de nieuwste Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD en DTS-HD 7.1-kanaals surround sound formats. Geniet van de ongelooflijk rijke, heldere en levensechte surround sound die deze hoogwaardige bestandformats mogelijk maken.

Geïntegreerd universeel dock voor iPod
Plaats de iPod gewoon in de ingebouwde cradle en geniet. Met de verbluffende beeld- en geluidskwaliteit van het Blu-ray Disc™ Home Cinema System wordt het bekijken van beelden en beluisteren van muziekbestanden vanaf de iPod tot een waar genot. Voor de aansluiting zijn geen audio- of USB-kabels nodig, dus het is super-gemakkelijk en het houdt de installatieplek netjes en opgeruimd.

iPod muziek / video geschikt
Afspelen van iPod muziek en iPod on-screen weergave van het muziekmenu
Het Blu-ray Disc™ Home Cinema System van Panasonic biedt een uitstekende manier om te genieten van de muziek op een iPod. De lijst van muzieknummers op de iPod kan worden weergegeven op het TV-scherm, en de afstandsbediening van het home cinema systeem of een VIERA TV kan worden gebruikt om de nummers te selecteren en af te spelen.

Afspelen van iPod video bestanden
Gebruik het schermpje van de iPod om een video te selecteren, en geniet van de beelden op een groot TV-scherm en virtuele surround sound met een krachtig geluid (3.1-kanaals).Geniet van multi-kanaals content van de set-top box
Door het aansluiten van een set-top box op de Blu-ray Disc™ Home Cinema System via een optische audiokabel, kunnen op het grote scherm van de TV programma’s worden afgespeeld die via de kabel worden ontvangen, evenals andere content. Tegelijk kan worden genoten van de 3.1-kanaals geluidsweergave.

HD netwerken met SD geheugenkaart
Verbinden met een HD videocamera
De SC-BT100 kan videobeelden afspelen in AVCHD-format die zijn opgenomen met een HD videocamera, bijvoorbeeld met de Panasonic HDC-SD9. Beelden die zijn vastgelegd op de SD geheugenkaart van de videocamera worden rechtstreeks vanaf de HDMI-uitgangen van de SC-BT100 geëxporteerd in de originele, hoogwaardige 1920 x 1080 resolutie. De SC-BT100 biedt tevens een AVCHD Direct Navigator functie waarmee eenvoudig bepaalde scènes kunnen worden opgezocht.

Verbinden met een digitale camera
De SC-BT100 kan foto’s weergeven in JPEG-format vanaf een SD geheugenkaart, bijvoorbeeld foto’s die zijn gemaakt met een Lumix DMC-FZ3 digitale camera. De SC-BT100 kan de beelden weergeven in een resolutie van 1902 x1080 pixels – ideaal voor een Full-HD TV – door deze te exporteren via de HDMI-uitgang.* Met behulp van de functie Diavoorstelling kan een muziek-CD worden afgespeeld terwijl de foto’s worden vertoond. Men kan dus genieten van prachtige beelden én prachtige muziek – tegelijkertijd.
*JPEG en andere fotobronnen die worden geconverteerd naar een resolutie van 1920 x 1080 zullen, ondanks dat deze van hoge kwaliteit zijn, een enigszins lagere subjectieve beeldresolutie vertonen vergeleken met bronnen die zijn vastgelegd met de ‘echte’ 1080p Full-HD systemen.

Eenvoudig te gebruiken en te installeren met de VIERA Link
Er komen steeds meer nieuwe types media bij, en de VIERA Link aansluitingsmogelijkheden blijven zich verder ontwikkelen. De recent verbeterde VIERA Link toont een menu op het TV-scherm waarmee het bedienen van de aangesloten apparatuur gemakkelijker wordt. Zo kan een menu worden getoond van een lijst met muzieknummers op een iPod, en kan de afstandsbediening van de VIERA worden gebruikt om een nummer te selecteren en af te laten spelen.

Auto Theater installatie
Als het Blu-ray Disc™ Home Cinema System via een HDMI-kabel wordt aangesloten op een VIERA TV, worden de instellingen van de TV (menutaal, beeldformaat, enzovoort) automatisch in het home cinema systeem geladen. Dat maakt het handmatig invoeren van alle instellingen overbodig.

EDITORS' CHOICE