NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert 4 nieuwe blu-ray spelers

(gezien op Internet)

Pioneer brengt komend najaar vier nieuwe blu-ray-spelers op de Europese markt. Opvallend is dat alleen de high-end BDP-LX91 voldoet aan BD Profile 2.0, waarmee online mogelijkheden aan titels kunnen worden toegevoegd.



De overige drie modellen, de BDP-LX08, BDP-LX71 en BDP-51FD, zijn alleen compatibel met het Bonusview-profiel, ook wel bekend als Profile 1.1. De vier spelers kunnen 1080p-content afspelen die met 24 frames per seconde is gecodeerd. Verder is het kwartet uitgerust met dac`s van de firma Wolfson en bieden ze ondersteuning voor de surroundformaten DTS-HD Master Audio en Dolby True HD. Het precision quartz lock system moet de weergave van audio-cd`s verbeteren. De audio- en videosignalen worden via een hdmi 1.3a-aansluiting verstuurd.

Pioneer heeft zijn nieuwe blu-ray-spelers ook voorzien van een speciale `Kuro`-voorkeursinstelling, waarmee de weergave voor televisies uit de gelijknamige lijn geoptimaliseerd wordt. Dankzij de Kuro-link kan de gebruiker bovendien met een enkele afstandsbediening zowel de tv als de speler bedienen. De LX71 zal in september op de markt komen, terwijl de 51FD en de LX08 een maand later hun opwachting zullen maken. De LX91 wordt `ergens in de winter` verwacht. Over de adviesprijzen heeft Pioneer nog niets losgelaten.


EDITORS' CHOICE