NIEUWS

Mitsubishi laser-tv’s nog deze herfst verwacht

Redactie HiFi.nl | 29 juni 2008

(gezien op Internet)

Sony en andere grote tv-makers mogen misschien geloven dat oled-technieken de toekomst zijn voor platte tv’s, Mitsubishi haalt er zijn neus voor op. Dit bedrijf zet zijn geld op lasertelevisies. Het resultaat laat niet lang meer op zich wachten.



Het mag de afgelopen maanden dan relatief stil zijn geweest rond Mitsubishi’s nieuwe televisietechniek, het bedrijf houdt voet bij stuk dat de eerste laser-tv’s voor consumenten nog dit jaar zullen verschijnen. Ergens in het derde kwartaal wil Mitsubishi’s twee van dit soort televisies lanceren voor consumenten.

De tv’s zullen op de markt komen onder de noemer LaserVue. De eerste twee modellen krijgen beelddiagonalen van maar liefst 65 en 73 inch. Deze Full HD-televisies zouden tweemaal zoveel kleuren kunnen weergeven als lcd- en plasma-tv’s, een aanzienlijk groter contrast hebben en stukken minder stroom verbruiken.



Hoe dit allemaal in praktijk zal uitpakken, valt nog te bezien, maar één ding heeft de LaserVue alvast voor op oled-tv’s: de lasertelevisies zouden namelijk een levensduur van zo’n 50 duizend uur hebben, en dat valt van oled-tv’s niet te zeggen. Een ander voordeel zou de aanzienlijk lagere prijs zijn ten opzichte van bestaande platte televisies.

 


EDITORS' CHOICE