NIEUWSBenQ

BenQ introduceert de Gaming Projector


Redactie HiFi.nl | 03 juli 2008 | BenQ

(ingezonden mededeling)

Hoofddorp, 3 juli 2008 -  BenQ introduceert de MP512ST SVGA projector (800x600) met korte afstandsprojectie (Short Throw). Deze nieuwe projector van BenQ maakt het mogelijk om al vanaf een afstand van één meter een haarscherp beeld van maar liefst 140 cm doorsnee te projecteren.

De MP512ST zorgt voor een halvering van de afstand van de projector ten opzichte van de muur in vergelijking met conventionele projectoren. Zo is de kans dat je game wordt verstoord door schaduwen van mensen die voor je projector langslopen aanzienlijk kleiner.

Zoals vaak zit er achter simpele en handige oplossingen een ingenieuze techniek. Zo heeft BenQ bij deze nieuwe gaming projector gekozen voor een zogenaamde aspherical lens. Bij conventionele projectoren levert projectie van korte afstand vaak vertekend en onscherp beeld op. De aspherical lens zorgt door haar speciale vorm voor minder vertekening en vervaging van het beeld waardoor deze dichter bij de projectiewand kan worden geplaatst.

Naast projectie op korte afstand zorgen 2200 ANSI lumen voor een heldere weergave en een contrast ratio van 2500:1 zorgt voor een duidelijk contrast tussen donkere en lichte vlakken. De MP512ST heeft natuurlijk een HDMI™ aansluiting voor je Xbox, Playstation of Blu ray speler. Op deze manier kun je zonder moeite ieder HD apparaat op je projector aansluiten. De twee geïntegreerde speakers van 5 watt zorgen dat het aansluiten van externe speakers niet langer noodzakelijk is.

Ook voor een avondje gamen bij de buren is de MP512ST met zijn 2,2 KG gemakkelijk mee te dragen.

Bovendien is de projector snel afgekoeld met de Quick Cool functie en zorgt de Wall Colour Correction voor feilloze projectie op iedere muur zonder dat de projectie aan kleur verliest. Zelfs op een gekleurde muur zorgt de Wall Colour Correction functie voor een weergave van de kleuren zoals deze bedoelt zijn.

Onder de kap van deze projector vinden we twee unieke DLP projectie technieken. Zo zorgt het kleurenwiel dat uit 5 segmenten bestaat (BriljantColor™) voor een optimale kleurweergave en helder beeld. Ook zorgt deze techniek voor meer kleurnuances in het beeld; zodat je ook daadwerkelijk het verschil ziet tussen azuurblauw en hemelsblauw. De kleurweergave kan tevens handmatig worden afgestemd met het 3D Colour Management.

Prijs en beschibaarheid:
De MP512ST is vanaf augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro

EDITORS' CHOICE