NIEUWSCreativ

Creative introduceert Zen X-Fi

Redactie HiFi.nl | 03 juli 2008 | Creativ

(gezien op Internet)

Creative gaat zijn Zen-lijn van muziekspelers uitbreiden met de Zen X-fi, zo heeft fansite epiZenter vernomen. Zoals de naam al doet vermoeden is X-fi-audiotechnologie ingebouwd, maar ook is de Zen X-fi voorzien van wifi.



Twee audioeffecten afkomstig van de X-fi-audiokaarten zijn verwerkt in de Zen X-fi, te weten Crystallizer en Expand. De eerste is een technologie om ook bij sterk gecomprimeerde audionummers een goede geluidskwaliteit te behalen, terwijl de tweede een manier is om surround-geluid te produceren.

De mediaspeler biedt ondersteuning aan de audioformaten mp3, wma, aac, wav en audible, terwijl het apparaatje verder bewegend beeld in de formaten wma, mpeg4-sp, divx 4/5, xvid en m-jpeg af kan spelen. Als extra functionaliteit beschikt de Zen X-fi volgens epiZenter over een fm-ontvanger en een mogelijkheid om spraak op te nemen. De accu zou goed zijn voor een speelduur van 36 uur bij het weergeven van audio, terwijl na vijf uur videoweergave de Zen X-fi ook weer in het stopcontact moet worden gestoken.



Volgens de gelekte specificaties zal de wifi-connectiviteit ingezet kunnen worden voor instant messaging en draadloos streamen van media, maar het is niet bekend of dat laatste naast audio ook zal gelden voor video. Ook de grootte van het links gepositioneerde scherm is nog niet bekend, maar gelet op de ep-830 in-ear-hoofdtelefoon in twee gelekte productfoto`s is het display net als de originele Zen waarschijnlijk 2,5" groot. De koptelefoon kán overigens thuis worden gelaten, want de Zen X-fi is voorzien van een ingebouwde speaker. De prijs en introductiedatum van Creative`s nieuwste muziekspeler zijn onbekend.

 


EDITORS' CHOICE