NIEUWS

Packard Bell komt met `Radio 2.0`

Redactie HiFi.nl | 06 juli 2008

(gezien op Internet)

Packard Bell komt dit najaar met een soort radio dat zowel FM- als internetzenders én muziek van je laptop afspeelt op ingebouwde speakers. De wifi-radio dook deze week op tijdens een productpresentatie van Packard Bell Nederland. De genoemde productnaam is curieus: `Radio 2.0`. Hoe verzinnen ze het? Het zwarte design is opvallend met een grote zilveren ring als draaiknop en een touchscreenmenu. In oktober is hij te koop voor mogelijk slechts 200 euro.



Het lijkt erop dat Packard Bell Nederland met Radio 2.0 een primeur heeft. Over het apparaat is nog vrijwel niks te vinden. Hij was deze week op een productpresentatie van Packard Bell alleen als `mock up` te zien.



De prijs is nog niet vastgesteld, maar komt volgens Hans Schinkel, de Nederlandse Packard Bell-directeur, op of net boven de 200 euro te liggen. Daarmee is PB`s Radio 2.0 goedkoper dan de Squeezebox van Logitech, die geen ingebouwde speakers heeft, maar wel beschikt een goede afstandsbediening. Een andere concurrent voor Radio 2.0 is bijvoorbeeld Philips Wireless Music Center (WACS7500). Beide apparaten zijn een paar honderd euro duurder en in opties beter, maar Packbard Bell kan met een kleine, goedkopere wifi-radio met ingebouwde speaker toch een nieuwe doelgroep aanboren.


EDITORS' CHOICE