NIEUWSSony

Sony richt zich ook op FED-displays


Redactie HiFi.nl | 07 juli 2008 | Sony

(gezien op Internet)

Sony ziet niet alleen toekomst in OLED-schermen, maar zet ook nog in op FED-displays. FED (Field Emission Display) bestaat al een tijdje, maar is de laatste jaren pas echt interessant geworden. Sony is van plan om de eerste FED-displays eind volgend jaar op de markt te brengen.FED wordt wel gezien als de beste technologie voor tv-schermen van dit moment. Simpel gezegd werkt het ongeveer hetzelfde als de traditionele CRT-tv, met dat verschil dat iedere pixel zijn eigen elektronenbron heeft. Het wordt ook wel vergeleken met de SED-technologie die Canon en Toshiba hebben ontwikkeld.

Het grote voordeel is natuurlijk dat superplatte schermen van slechts enkele millimeters dik mogelijk zijn, terwijl de beeldkwaliteit fenomenaal is. Daarnaast is het, vergeleken met OLED, gemakkelijker om grote schermen te produceren en zijn FED-displays ook nog energiezuiniger dan LCD en plasma.

Aanvankelijk zullen de FED-schermen alleen voor de zakelijke markt verschijnen, bijvoorbeeld voor medische apparatuur. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat ze in het begin niet erg goedkoop zullen zijn. Het wordt dus afwachten hoe lang het gaat duren voordat de prijzen dalen.

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »