NIEUWSNaim Audio

Bentley modellen met Naim Audio


Redactie HiFi.nl | 23 juli 2008 | Naim Audio

(gezien op Internet)

De gefacelifte Bentley Continental Flying Spur en z’n nieuwe familielid, de Flying Spur Speed, debuteren deze week op de British International Motor Show. Beide zijn verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control.“Britse klanten hebben een hoofdrol gespeeld in het consolideren van Bentley tot meest gewilde twaalfcilinder luxesedan ter wereld” aldus Sales en Marketing-bestuurslid Stuart McCullough. Een mooie gelegenheid om de licht aangepaste Continental Flying Spur als eerste aan het Britse publiek te tonen, deze week op de London Motor Show. De veranderingen richten zich vooral op het nog meer plezieren van Bentley-rijders. De 552 pk-motor zal minder hoorbaar zijn door geluidsabsorberende maatregelen. Daarnaast krijgen kopers nog meer keuze uit inlegwerk, chroom en versieringen om hun auto te verpersoonlijken.

Het officiële debuut van de gloednieuwe Bentley Continental Flying Spur Speed vindt ook plaats in Londen. Zoals de naam al suggereert is dit het snellere broertje van de Flying Spur, met de zesliter W12-motor die ook in de Bentley Continental GT Speed ligt. Enkele ontwerpfeatures benadrukken het sportieve karakter van de Flying Spur Speed. Hieronder vallen bijvoorbeeld een donker getinte radiator, bredere uitlaten en 20 inch-velgen met meerdere spaken.Beide modellen zijn te bestellen met een nieuw hifi-systeem dat Naim exclusief voor Bentley heeft ontworpen. Met niet minder dan vijftien speakers en een 1100 Watt-versterker komt de Bentley-rijder aan luisterplezier niets te kort.

Een andere optie is de Bentley Adaptive Cruise Control (ACC). De langeafstandsradar, in de onderste grille gemonteerd, detecteert andere weggebruikers. Het systeem past zonodig de snelheid aan. Het ‘adaptieve’ zit ‘em in de door de Bentley-bestuurder instelbare tijdspanne voor versnellen en afremmen. De cruise control kan zodoende worden aangepast aan de rijstijl van de Bentley-bezitter. Een veilige optie dus voor rijders met de ‘need for speed’.

MERK

EDITORS' CHOICE