NIEUWS

Draadloos HD in de maak


Redactie HiFi.nl | 28 juli 2008

(gezien op Internet)

Sony, Samsung en andere consumentenelektronicagiganten slaan de handen inéén bij de ontwikkeling van een technologie waarmee high-definition videosignalen draadloos van één set-top box naar meerdere tv-schermen gezonden kunnen worden.

Het nieuwe consortium waar naast Sony en Samsung ook Motorola, Sharp en Hitachi aan deelnemen, wil een industriestandaard ontwikkelingen rond de technologie van het Israëlische bedrijf Amimon, Wireless Home Digital Interface (WHDI) genaamd.

“Als je een tv in huis hebt staan, is deze tv in staat om toegang te krijgen tot elke bron in het huis, of dat nou de set-top box in de huiskamer is, de PlayStation in de slaapkamer of de DVD-speler in een andere slaapkamer. Dat is de boodschap van WHDI”, legt Noam Geri, een van de oprichters van Amimon uit.Amimon verkoopt al chips die een deel van die belofte waarmaken, maar door de komst van een brede industriegroep is de kans groter dat consumenten op WHDI gebaseerd apparaten kunnen kopen van verschillende fabrikanten die goed met elkaar overweg kunnen.

Geri verwacht dat de eerste tv’s met chips van Amimon volgend jaar verkrijgbaar zijn en ongeveer $100 meer gaan kosten dat dezelfde tv’s zonder de draadloze technologie.

Veel bedrijven werken aan een oplossing voor het draadloos streamen van high-definition video. Een geduchte concurrent van WHDI is WirelessHD, gebaseerd op technologie van het Amerikaanse SiBEAM. Sony en Samsung maken ook deel uit van de WirelessHD groep.

In een verklaring zegt Sony WHDI te ondersteunen om zo meerdere mogelijkheden te creëren. Samsung zegt WHDI te zien als een tussenoplossing tot WirelessHD het van die technologie overneemt dankzij de betere beeldkwaliteit.

EDITORS' CHOICE