NIEUWS

Electronicahandelaar mogelijk slachtoffer afrekening


Redactie HiFi.nl | 29 juli 2008

(gezien op het Internet - bewekt door redactie HiFi.nl)

Merksplas - Bij een moordaanslag in Merksplas net over de grens in BelgiŽ is eerder deze week een 27-jarige Brusselse vrouw doodgeschoten. Haar vriend, de vijftigjarige Nederlander Wim B., raakte levensgevaarlijk gewond.

Hij is naar het ziekenhuis in Turnhout gebracht en zijn toestand is nog steeds kritiek.
De aanslag is waarschijnlijk een afrekening in het criminele milieu. Wim B. staat in Nederland en BelgiŽ bekend als oplichter. Zijn bedrijf, G-Hanz Benelux BV, was tot voor kort gevestigd in Breda. Sinds mei is het failliet. B. woonde nog niet lang in de villa in Merksplas.

Volgens substituut-procureur Maud Mampaey van het parket in Turnhout kreeg de brandweer rond 12.00 uur de melding dat er rook uit het rieten dak van B.`s villa kwam. In een afgesloten slaapkamer troffen brandweerlieden twee lichamen aan. B. was nog in leven, de vrouw Ė zijn nieuwe vriendin Ė was al dood.

Zij had schotwonden in het hoofd. B. was geraakt in het hoofd en aan een arm. Na de schietpartij hebben de daders kennelijk brand gesticht in de villa. Het rieten dak is half ingestort en het pand smeulde een dag later nog na. `Onderzoek in de villa is tot dusver onmogelijk geweest vanwege de brand`, aldus mevrouw Mampaey.

Wim B. zou audio- en video-winkeliers in Nederland en BelgiŽ hebben aangespoord, Ďdealerí te worden van zijn Bredase elektronicafirma. Dan zou hij hen ultramoderne plasma-tvís leveren voor een lage inkoopsprijs. De winkeliers moesten dan wel eerst een Ďborgsomí van 2000 euro storten. G-Hanz Benelux heeft de handelaars nooit een tv geleverd en hun borgsommen zijn foetsjie. Volgens een bron op internet zijn honderden tv- en audiozaken in Nederland en BelgiŽ hier ingetrapt.

EDITORS' CHOICE