NIEUWSSamsung

Samsung introduceert 7 serie plasma`s


Redactie HiFi.nl | 29 juli 2008 | Samsung

(gezien op Internet)

Elektronicagigant Samsung heeft zijn 7-serie van plasma-tv`s geïntroduceerd. De toestellen uit de 760-serie zijn verkrijgbaar in de beeldformaten 50", 58" en 63", en hebben een full hd-resolutie.

Plasma lijkt aan een comeback bezig, voor een groot deel vanwege de zeer hoge contrastratio, inherent aan de plasmatechnologie. Zo bereikt de 760-serie volgens Samsung een - dynamische - contrastratio van 1.000.000:1, terwijl de helderheid 1300 candela per vierkante meter bedraagt.Samsung heeft zijn 7-serie plasmaschermen uitgerust met Infolink-technologie, waarmee gebruikers met één druk op de knop een rss-dienst op kunnen roepen verzorgd door USA Today. Deze dienst biedt nieuws, weer- en beursinformatie via internet. Via een extra apparaatje, Samsungs 35 dollar kostende Wireless Linkstick kan de internetverbinding ook draadloos geschieden. De plasma`s zijn compatibel met de dlna-standaard zodat content op andere apparaten in huis makkelijk op de plasma-tv kunnen worden getoond. Ook muziekspelers en digitale camera`s kunnen via usb2.0 worden aangesloten en afgespeeld met Samsungs Wiselink Pro-technologie.

De 760-serie heeft verder de beschikking over vier hdmi-poorten voorzien van cec-technologie, waarmee meerdere apparaten met dezelfde afstandsbediening te bedienen zijn, twee composite-, en twee component-ingangen, een s-video-ingang, een vga-aansluiting en een koptelefoonaansluiting. Twee omlaaggerichte 20W-speakers zijn in de toestellen geïntegreerd.

De 50"-versie krijgt een adviesprijs van 2799,99 dollar, de 58"-variant is met 4499,99 dollar gelijk een stuk duurder, terwijl de 63" de kroon spant met een adviesprijs van 5499,99 dollar. De 7-serie zal in augustus dit jaar worden uitgebracht in Amerika. Het is niet bekend of de modellen ook naar Nederland komen. De 5-serie is hier in ieder geval wél uitgebracht. Samsung heeft nog geen plaatjes vrijgegeven van de nieuwe telgen.

EDITORS' CHOICE