NIEUWSSony

Sony Blu-ray maakt thuisbios interactief


Redactie HiFi.nl | 05 augustus 2008 | Sony

(ingezonden mededeling)

Badhoevedorp, 5 augustus 2008 – Sony introduceert twee nieuwe Blu-ray Disc-spelers voorzien van de nieuwste Blu-ray-kenmerken. De spelers combineren de best mogelijke weergave van muziek en geluid met nieuwe kijkmogelijkheden en een interactief element dankzij BD-Live. Hiermee heeft de gebruiker toegang tot verschillende online diensten die de thuisbioscoopervaring verder verrijken.


BDP-S550

De BDP-S550 beschikt over BD-Live en BD-Java firmware, waarmee uiteenlopende online diensten zijn te gebruiken. Door de speler via een ethernetkabel te verbinden met internet kan de gebruiker blogs bezoeken terwijl een film draait, meedoen aan wedstrijden of additionele content bekijken en beluisteren, zoals film-previews of interviews met acteurs. Deze extra content is per filmtitel en filmmaatschappij verschillend. De extra’s staan niet op de disc maar zijn te downloaden op de 1GB usb memory stick.

De speler beschikt verder over verschillende technieken die de filmbeleving nog rijker maken. Dankzij het nieuwe BonusView kunnen twee video-streams van dezelfde disc tegelijkertijd bekeken worden. Zo is naast de hoofdfilm andere content op de disc gelijktijdig te volgen. Sony’s Precision Cinema HD Upscale converteert de resolutie van dvd’s naar een HD-equivalent. Verder zorgt 24p True Cinema voor dezelfde beeldfrequentie als de camera’s in de filmstudio’s voor de beste filmweergave. Dankzij DTS-HD Master Audio Recording en de professionele analoge audio-aansluitingen is de speler aan te sluiten op hoogwaardige audio-apparatuur zonder HDMI.


BDP-S350

De BDP-S350 beschikt over vergelijkbare functies als de S550, maar in een iets compacter design. De S350 is BD-Live ready. Door de laatste firmware te downloaden (vanaf oktober beschikbaar) is de speler te upgraden naar alle mogelijkheden van BD Live.

Beide spelers hebben de XrossMediaBar die de bediening zeer eenvoudig maakt. Dankzij BRAVIA Sync is het aansluiten van de speler op een BRAVIA-televisie en Home Theatre-set eveneens zeer gemakkelijk. Dankzij de QuickStart modus is de speler gebruiksklaar binnen zes seconden.

De spelers kunnen naast Blu-ray Discs ook alle gangbare dvd-formaten, muziek-cd’s en dataschijven met foto’s afspelen. De Dolby TrueHD, de Dolby Digital Plus decodering en output en DTS-HD High Resolution Audio en Master Audio bit-stream output zorgen voor een optimale thuisbioscoopervaring.


Beschikbaarheid:
Beide modellen zijn dit najaar beschikbaar.

Prijs n.n.b.

 

   BDP-S350  BDP-S550

1080p High Definition Picture

Ja

Ja

24p True Cinema

Ja

Ja

DVD Upscale

Ja

Ja

x.v.Colour

Ja

Ja

PhotoTV HD

Ja

Ja

Video D/A Converter

12bit/148.5MHz

12bit/148.5MHz

Analogue Video Output

Component/S-Video/Composite

Component/S-Video/Composite

Dolby TrueHD Bitstream Output

Ja

Ja

DTS-HD Master Audio Bitstream Output

Ja

Ja

Dolby TrueHD Decoding

Ja

Ja

DTS-HD Master Audio Decoding

Nee

Ja

Audio D/A Converter

192kHz/24bit

192kHz/24bit

Analogue Audio Output

2-channel

7.1-channel

BD-Live(Profile 2.0)

Ja ready)

Ja

Local Storage port for BD-Live

Ja,USB2.0
(USB Flash Memory, niet inclusief)

Ja,USB 2.0
(USB Flash Memory, 1GB Memory inclusief)

BonusView
(Profile 1.1)

Ja

Ja

HDMI CEC
(HDMI v 1.3)

Ja (BRAVIA Sync)

Ja (BRAVIA Sync)

Ethernet port

Ja

Ja

Network Firmware Update

Ja

Ja

AVCHD

Ja

Ja

JPEG

Ja

Ja

Disc Drive

Precision Drive HD

Precision Drive HD

GUI

Ja (XrossMediaBar)

Ja (XrossMediaBar)

Back-lit Remote Commander

Nee

Ja (Blue LED)

Start-up Time

ongeveer 6 sec.*

ongeveer 6 sec.*

Dimension
(W x H x D mm)

430 × 60 × 220

430 × 70 × 220

Weight

2.9 kg

3.3 kg

 

 

 *in Quickstart modus

 

EDITORS' CHOICE