NIEUWSSonos

Sonos introduceert ZonePlayer 120 en ZonePlayer 90


Redactie HiFi.nl | 06 augustus 2008 | Sonos
(ingezonden mededeling)

Sonos, vooraanstaand leverancier van draadloze multi-room muzieksystemen, introduceert  twee nieuwe ZonePlayers. Sonos heeft deze voorzien van een beter draadloos bereik en een nieuw ontwerp van de versterker. Daarmee staan de ZonePlayer 120 (ZP120) en ZonePlayer 90 (ZP90) garant voor de ultieme state-of-the-art multi-room muziekbeleving. Het Sonos Multi-Room Music System is het ideale systeem voor muziekliefhebbers die overal in en om het huis willen genieten van al hun favoriete muziek. De nieuwe ZonePlayers zijn verkrijgbaar bij geautoriseerde retailers en via www.sonos.com.De twee nieuwe Sonos ZonePlayers maken het mogelijk elke kamer te voorzien van muziek. Dit is slechts een kwestie van speakers aansluiten op de ZP120 met versterker. Vervolgens kunnen muziekliefhebbers de ZonePlayer werkelijk overal plaatsen waar ze willen – van de achtertuin tot in de slaapkamer. De ZP90 zonder versterker is te verbinden met een thuisbioscoop of stereo-installatie. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig hun huidige audioapparatuur benutten in combinatie met het Sonos Multi-Room Music System.

“Sonos ziet het als zijn missie om elk huis en elke kamer van muziek te voorzien”, zegt Phil Abram, President en COO van Sonos. “Deze nieuwe ZonePlayers zijn voor wat betreft doelstelling en eigenschappen een voortzetting van onze bestaande producten: ze combineren de allernieuwste technologie en software, en geven de beste gebruikservaring. Een ongeëvenaarde muziekervaring in en om huis is het resultaat.”Sonos heeft de twee ZonePlayers uitgerust met SonosNet™ 2.0. Dit is Sonos’ nieuwste technologie voor draadloze mesh-netwerken die het bereik van het Sonos Multi-Room Music System verdubbelt. SonosNet 2.0 gebruikt het Sonos mesh-netwerk čn geavanceerde MIMO-technologie (Multiple Input Multiple Output) met drie antennes voor het verzenden en ontvangen van muzieksignalen. SonosNet 2.0 zorgt ervoor dat alle muziek terechtkomt in de juiste kamer – ver weg of dichtbij. Dit resulteert in het perfect draadloos synchroon afspelen van muziek. Het vergrote bereik is van toepassing op de verbinding van elke combinatie ZP120’s en ZP90’s. Bovendien is het volledig uitwisselbaar met de eerdere generaties ZonePlayers, Controllers en ZoneBridges.

ZonePlayer 120

Verbeterde stroomvoorziening, geavanceerde digitale versterker, industrieel design en topkwaliteit mechanische ontwikkeling – dat maakt de ZP120 tot de meest compacte, lichtste en krachtigste ZonePlayer van dit moment. Sonos heeft de ZP120 voorzien van een uiterst efficiënte versterker en stroomvoorziening, in combinatie met aluminium design zonder ventilator. Dat zorgt voor een bijzonder stille werking. De ZP120 biedt 55 Watt per RMS-kanaal met 8 ohm. Met metingen van THD+N < 0.02%, 20Hz-20kHz staat de ZP120 garant voor geluidskwaliteit met minimale storing in elke kamer van het huis. Muziekliefhebbers kunnen de ZonePlayer eenvoudig aansluiten op speakers en onopvallend plaatsen op bijvoorbeeld een boekenplank, onder het bed of in een kast. De adviesprijs voor de ZP120 bedraagt 499 euro incl. btw. De ZonePlayer 120 is eveneens verkrijgbaar als onderdeel van de Sonos Bundle 150 (999 euro incl. btw).

Naast de ZP90 en ZP120 introduceert Sonos ook Sonos Software 2.6 voor al zijn klanten. Deze kosteloze update omvat DRM-vrije muziek ter waarde van ruim 150 euro, ondersteuning voor muziekcollecties met meer dan 65.000 nummers en nog veel meer functionaliteiten.

EDITORS' CHOICE