NIEUWSSony

Sony introduceert Bravia 4500 serie


Redactie HiFi.nl | 13 augustus 2008 | Sony

(ingezonden mededeling)

Een echte bioscoopervaring thuis vereist rijke kleuren. Voor het eerst beschikken de 46-inch en 55-inch X4500-toestellen over een energiezuinig RGB dynamisch LED backlight. De LED-clusters kunnen individueel gedimd worden of zelfs uitgezet, zodat een scherper contrast en diepere kleuren ontstaan. Een verzameling rode, groene en blauwe LED’s zorgen voor een groter kleurenpalet dan conventionele witte LED’s. Blu-ray Disc’s, dvd’s en tv-uitzendingen worden hiermee weergegeven zoals ze zijn bedoeld. 

De 46- en 55-inch modellen leveren uitstekend beeld bij weergave van sportuitzendingen en andere snelbewegende beelden. De Motionflow PRO 100Hz technologie creëert extra ‘frames’ en plaatst deze tussen de andere beelden en verdubbelt daarmee de getoonde frames voor scherper, vloeiender beeld zonder storende ruis of bewegende lijnen. Motionflow PRO is tevens voorzien van ‘backlight blinking’-technologie om bewegingsonscherpte nog verder terug te dringen. 

Met de BRAVIA X4500 is het mogelijk om via DLNA multimedia content te bekijken van andere apparaten die zijn aangesloten op het thuisnetwerk. Hiermee is het eenvoudig om digitale foto’s en muziek met andere apparaten in huis (draadloos) te delen.  

The ultieme BRAVIA entertainment-ervaring wordt compleet gemaakt met een innovatief geluidssysteem met zes hoofdspeakers en twee woofer speakers op de 55-inch X4500 en vier hoofd en twee woofer speakers op de 40-inch X4500 en 46-inch X4500.

BRAVIA W4500
De BRAVIA W4500 met full HD 1080p staat voor hoge beeld- en geluidskwaliteit en brengt het beste naar boven uit HD-bronnen. Het toestel is beschikbaar in de volgende beeldmaten: 40-inch, 46-inch en 52-inch beeldscherm. De BRAVIA W4500 heeft een modern uiterlijk geďnspireerd door Sony’s ‘Draw the LINE’-ontwerpfilisofie en is uitgerust met technologie om haarscherpe HD-afbeeldingen weer te geven.

Ook de BRAVIA W4500 beschikt over de mogelijkheid om via DLNA multimedia content te bekijken van andere apparaten die zijn aangesloten op het privénetwerk.
De W4500 bevat verder BRAVIA Engine 2-technologie waarmee donkere kleuren en kleurrijke effecten goed tot hun recht komen. Hierdoor is de high definition beeldkwaliteit uitstekend. De Motionflow 100Hz-technologie zorgt er bovendien voor dat bewegende beelden scherp en helder blijven.

De W4500-toestellen en de 40-inch uitvoering van de X4500 beschikken over Image Blur Reduction, voor een scherper beeld met minder beeldruis.

Sony Eco
Deze BRAVIA-televisies van Sony zijn de meest energiebesparende televisies: in de stand-by-modus verbruiken de W4500 serie en de 40-inch X4500 0,2 Watt aan energie, 0,5 Watt is het verbruik bij de 46X4500 en 0,6 Watt bij de 55X4500. Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op www.sony.nl/eco.


Beschikbaarheid

Beide BRAVIA-series zijn in het najaar verkrijgbaar.

EDITORS' CHOICE