NIEUWSPanasonic

Panasonic ontvangt vier EISA Awards


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2008 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

Panasonic heeft vier EISA Awards gewonnen. Dit maakte de European Imaging and Sound Association (EISA) vandaag bekend. Dit betekent dat vier Panasonic producten zijn uitgeroepen tot “Europees Product van het Jaar”.

Panasonic Full High Definition

Panasonic is trots op het ontvangen van deze awards, zeker omdat het vier Full HD gerelateerde producten betreft. Panasonic is zeer vooruitstrevend als het gaat om Full HD en is erin geslaagd volledige High Definition beelden te realiseren in de allerhoogste kwaliteit, zelfs tot in de kleinste details. Deze awards zijn een bevestiging van het streven naar een volledige high definition wereld, waarbij alle producten op elkaar zijn afgestemd. Panasonic apparaten communiceren eenvoudig met elkaar via VIERA Link en kunnen daardoor met slechts één afstandsbediening worden bediend.De vier award-winnaars zijn:

TH-46PZ85: Europese Best Value Plasma TV 2008 – 2009
Geavanceerde VIERA Full HD  Plasma TV met Intelligent Frame Creation en 24p Real Cinema.

Juryrapport:
“De eerste Full-HD Plasma-televisie in dat nieuwe veelbelovende 46” beeldmaat, levert gelijk een sublieme beeldkwaliteit op dankzij Panasonic`s geavanceerde V-Real 3 Pro beeldbewerkingstechniek. In combinatie met de Intelligent Frame Creation-technologie is dat goed voor meer dan 900 lijnen met bewegend beeld, terwijl die superieure 24p Real Cinema functie in actie komt als het om 24 beelden per seconde gaat. De 100Hz Double Scan schakeling gaat ongewenste flikkering tegen en met ‘x.v.Colour’ spatten de kleuren werkelijk van het scherm. Via Viera Link en HDMI-3 zijn aangesloten DVD- of Blu-ray spelers, maar ook Home Cinema systemen centraal met één afstandsbediening bedienbaar. De prijs is daarbij een pure verrassing.”

DMP-BD50: Europese Blu-ray speler 2008 – 2009
Full HD Blu-ray speler met 1080p/24p en BD-Live ondersteuning.

Juryrapport:
“De Panasonic DMP-BD50 is méér dan alleen een Blu-ray Disc speler. Hij kan ook conventionele DVD’s naar dat hoogwaardige ‘1080’-niveau opwaarderen en heeft een SD-Card ‘slot’ voor die fascinerende nieuwe wereld van persoonlijk entertainment met ondersteuning voor JPEG en AVCHD. De DMP-BD50 kan alle nieuwe ‘High-Definition’ audioformaten ontcijferen en is na ‘upgrade’ compatibel met die BD-Live functie op de nieuwste Blu-ray schijven, waarmee u toegang krijgt tot exclusief ‘online’ bonusmateriaal via Ethernet.”

DMR-EH68: Europese DVD/HDD Recorder 2008 – 2009
DVD-recorder met geavanceerde 1080p HD beeldverwerking en Deep Colour via HDMI.

Juryrapport:
“Dit veelzijdige apparaat biedt zoveel nuttige functies, dat het lastig is ze allemaal te tellen. Op de 320GB grote Hard Disk kunt u bijna 570 uur aan video opslaan, er is zowel een ingebouwd SD/SDHC-‘slot’ als een USB-interface en u kunt opnamen van uw camcorder rechtstreeks naar de Hard Disk kopiëren, of Audio-CD`s in een niet-gecomprimeerd formaat opslaan. De DVD-‘drive’ is compatibel met alle disc-formaten, inclusief DVD-RAM, terwijl u kunt kiezen tussen een digitale DVB-T-variant (model EX*) of een traditionele analoge TV-tuner (model EH). De slimme variabele bitrate zorgt voor een uitstekende opnamekwaliteit en het vaak lastige monteren van uw opnamen blijkt uiteindelijk juist heel simpel.”
* niet leverbaar op de Nederlandse markt

DMC-TZ5: Europese Compact Camera 2008 – 2009
Lumix Traveller Zoom camera met HD movie en foto functie en High Definition uitgang voor rechtstreekse aansluiting met VIERA TV’s.

Juryrapport:
“De Panasonic Lumix DMC-TZ5 heeft een enorm zoombereik van 28 mm groothoek tot 280 mm tele. Het 10x Leica DC objectief is geschikt voor bijna elke situatie en elk onderwerp. Door het compacte formaat, de platte body en de 9-megapixelkwaliteit is dit de ideale reiscamera die je altijd kunt meenemen.”

De European Imaging and Sound Association is opgericht in 1982 en bestaat uit vertegenwoordigers van 50 toonaangevende magazines uit 20 Europese landen. Deze associatie test consumentenelektronica-apparatuur en kent elk jaar de EISA Awards toe in verschillende categorieën.

EDITORS' CHOICE