NIEUWSSamsung

Samsung bekroond met vier EISA awards

Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2008 | Samsung

(ingezonden mededeling)

De European Imaging and Sound Association (EISA) heeft vier Samsung producten met een award bekroond. Samsung heeft de prestigeuze awards gewonnen voor de ‘European Best Value LCD-TV’, het ‘European Home Theatre Blu-ray System’, de ‘European Best Value Photo Phone’ en de ‘European Video Innovation’.

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Samsung vier EISA awards in de wacht gesleept. Dit jaar zijn de Samsung winnaars: het Home Theatre System BD2, de Samsung LE40A557 LCD-TV, de Samsung G810 mobiele telefoon en de Samsung 3D Ready technologie. Het is bovendien het vijfde achtereenvolgende jaar dat Samsung de EISA award voor een Home Theatre System in ontvangst mag nemen.

De EISA jury vindt dat de Samsung voorop loopt vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en het innovatieve karakter van de producten die in de prijzen zijn gevallen. Op het gebied van televisies heeft Samsung in een vroeg stadium besloten zich te concentreren op de ontwikkeling van LCD- en plasmatelevisies. Samsung is gesterkt in dit besluit door de toegenomen vraag naar platte TV’s en de opkomst van digitale televisie in Europa. Naast technologische innovaties heeft Samsung zich gefocust op het design. Hiermee spreekt Samsung consumenten aan die in huis stijlvol vormgegeven producten wensen.



Europese Best Value LCD-TV 2008-2009: Samsung LE40A557

  • Full-HD 1920x1080 resolutie
  • 24p Real Movie Mode voor een bioscoopervaring in de woonkamer
  • Clear panel technologie voor hoge zichtbaarheid, beperkte reflectie en perfecte contrastwaarden
    Kijk voor meer informatie over deze TV op http://www.hvdm.nl/pers/samsung/ce/150808.htm

De jury sprak zich lovend uit over de Full-HD LCD-TV met de enerverende 24p Real Movie Mode: “Deze TV geeft een magische bioscoopervaring. De beeldkwaliteit is echt goed.”

Europese Home Theatre Blu-ray System 2008-2009: Samsung HT-BD2

  • De Samsung HT-BD2 is het allereerste home cinema-systeem ter wereld met een volledig geïntegreerde Blu-ray Disc-drive
  • Het 7.1 Home Theatre System speelt Blu-ray discs, dvd’s en audio-cd’s af.
  • De Full HD 1080p videokwaliteit is vergelijkbaar met het beeld in de bioscoop, de audioweergave is ongekend helder.
  • Het syteem ondersteunt via de USB interface een reeks aan multimediaformaten, zoals mp3 en jpeg.
  • Het hoogglans zwarte design met soft blue LED-accenten sluit aan op het design van Samsung Full-HD LCD en Plasma-TV’s

“Dolby Digital Plus, Dolby Digital TrueHD en DTS-HD Master Audio decoding zorgen ervoor dat elke Blu-ray Disc film de huiskamer inkomt zoals door de filmmaker is bedoeld”, aldus de jury.



Europese Best Value Photo Phone 2008-2009: Samsung G810

  • De Samsung G810 ziet er elegant en robuust uit met zijn 5 megapixel camera met 3x optische zoom en beschermende schuifcover
  • Overige functies op de G810 zijn: autofocus met gezichtsherkenning, panoramashot, multi-shot modus, digitale beeldstabilisatie en rode ogen-reductie
  • Ingebouwd GPS-navigatiesysteem en geotagging-mogelijkheden
    Kijk voor meer informatie over deze mobiele telefoon op http://www.hvdm.nl/pers/samsung/telecom/150808.htm

In het officiële EISA-rapport verklaart de jury: “Is het een telefoon of een camera? Een paar jaar geleden zou men de eigenschappen van de G810 voor onmogelijk hebben gehouden op een telefoon. Het zijn eigenschappen die slechts voorbehouden waren aan de duurste digitale camera’s.” Naast de technische mogelijkheden roemt de jury de G810 om zijn uiterlijk: “Samsung is er in geslaagd om de G810 er tegelijkertijd robuust en elegant uit te laten zien.”

Europese Video Innovatie 2008-2009: Samsung 3D Ready Technologie

  • Samsung is de eerste fabrikant ter wereld die ‘3D Ready’ TV heeft verwerkt in de plasma 470-serie.
  • 50 inch HD-ready plasmatelevisie, met een contrastratio van 30.000:1
  • Levendige en natuurlijke kleuren door de 18-bit videoprocessing-technologie

De EISA jury stelt dat Samsung de toon zet voor een nieuwe generatie TV’s die 3D-kijken mogelijk maakt:”De technologie en de betaalbare ‘actieve’ 3D-brillen veroorzaken een ‘buzz’ in de gamewereld. Voor het eerst is een extra dimensie toegevoegd in een kwaliteit die vermoeide ogen voorkomt.”


EDITORS' CHOICE