NIEUWS

Logitech introduceert Squeezebox Boom


Redactie HiFi.nl | 30 augustus 2008
(ingezonden mededeling)

Logitech heeft de Logitech® Squeezebox™ Boom onthuld, een alles-in-een netwerk muziekspeler met geïntegreerde versterker, high-performance speakers en eenvoudige bediening. Het is nu makkelijker dan ooit om thuis te genieten van digitale muziek in elke willekeurige kamer.

“De netwerk muziekspeler wordt de cdspeler van de 21e eeuw en Squeezebox Boom is de allereerste in zijn soort die kwalitatief hoogwaardige audio combineert met een compact, alles-in-een ontwerp”, zegt Robin Selden, vice president en general manager van de Logitech Streaming Media business unit. “Van eenvoudige bediening tot oorstrelende akoestiek: de Squeezebox Boom is een volledig nieuw type netwerk muziekspeler. Gewoon aansluiten en het dak van je huis gaat er gegarandeerd af. Bij wijze van spreken dan.”Van de keuken tot de slaapkamer of een andere kamer: met de Logitech Squeezebox Boom alles-in-een netwerk muziekspeler is het mogelijk om op alle gewenste plekken draadloos naar muziek te luisteren. Het aansluiten van externe speakers is daarbij niet nodig. Sluit de muziekspeler aan op een willekeurig stopcontact en de rest gaat vanzelf. Er zijn verder geen kabels nodig. Vervolgens kun je via een bestaand (computer)netwerk luisteren naar muziek uit een persoonlijke muziekcollectie op de computer. Ook het luisteren naar internet radiostations behoort tot de mogelijkheden  inclusief betaaldiensten zoals Rhapsody®, Last.FM, Slacker, Pandora® en Sirius. Dit is zelfs mogelijk wanneer de computer is uitgeschakeld.

De Squeezebox Boom aan een netwerk toevoegen is zeer eenvoudig. De Logitech muziekspeler detecteert automatisch de beschikbare netwerken. Vervolgens is het een kwestie van een netwerk selecteren, een (optioneel) wachtwoord in te vullen en de Squeezebox Boom is automatisch geconfigureerd voor gebruik. Voor het luisteren naar muziek in andere kamers is het Squeezebox netwerk muzieksysteem eenvoudig uit te breiden met een ongelimiteerd aantal Squeezebox Boom spelers in dezelfde – of een andere – kamer. Wanneer in een kamer al een bestaand stereosysteem aanwezig is, dan is het mogelijk om nog een speler uit de Squeezebox productreeks toe te voegen, waaronder het Logitech® Squeezebox™ Duet network muzieksysteem.
Luister naar duizenden internet radiostations

Na het registreren van de Squeezebox Boom netwerk muziekspeler krijgt de gebruiker toegang tot duizenden radiostations en miljoenen muziekstukken via SqueezeNetwork™ – de gratis online service van Logitech.  Onthouden van internet-adressen en wachtwoorden is niet nodig. Op deze manier benut de gebruiker een draadloos netwerk op een zo makkelijk mogelijke manier. De Squeezebox Boom maakt gebruik van 802.11g draadloze technologie en is uitgerust met twee interne antennes voor een optimale verbinding. 
De Squeezebox Boom netwerk muziekspeler is voorzien van een geïntegreerde, volledig digitale, 30-watt versterker in combinatie met twee ¾-inch, high-definition, soft-dome tweeters en twee 3-inch krachtige long-throw woofers. Verder wordt het systeem aangevuld met een high-performance signal processor, klasse-D versterker en digitale crossover. Dit alles resulteert in extreem zuivere weergave met minimale vervorming. Liefhebbers van zware basstonen kunnen ook een subwoofer aansluiten op de speciale subwooferaansluiting van de Squeezebox Boom. Voor het zelfstandig genieten van muziek is het systeem ook voorzien van een 3.5 mm jack aansluiting om een hoofdtelefoon aan te sluiten.

De Logitech Squeezebox Boom network muziekspeler functioneert ook als een wekker en meerdere favoriete muzieknummers kunnen fungeren als wektoon. De zes preset knoppen onder het scherm zorgen voor eenvoudige bediening zodat favoriete nummers, internet radiostations of afspeellijsten snel binnen handbereik zijn. De meegelevere afstandsbediening van de Squeezebox Boom functioneert op alle plekken in een kamer. De afstandsbediening is ook uitgerust met een kleine magneet voor eenvoudige bevestiging bovenop de Squeezebox Boom. Of voor het ophangen aan de koelkast.


Squeezebox productreeks

De nieuwe Squeezebox Boom maakt deel uit van de Squeezebox productreeks met ondermeer het bekroonde Logitech Squeezebox Duet netwerk muzieksysteem, de Logitech® Squeezebox™ netwerk muziekspeler en – de favoriet van menig audiofiel - de Logitech® Transporter™ netwerk muziekspeler.
Prijs en verkrijgbaarheid

De Logitech Squeezebox Boom netwerk muziekspeler is vanaf begin september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 279,99 euro.

EDITORS' CHOICE