NIEUWSPanasonic

Panasonic toont op IFA 150 inch plasma


Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2008 | Panasonic

(gezien op Internet)

Panasonic heeft op de IFA-beurs in Berlijn een plasmatelevisie met een beeldschermdiagonaal van 150 inch getoond met meer dan 8,8 miljoen pixels. Ook demonstreerde de elektronicafabrikant nieuwe dunne lcd-tv`s.

Panasonic maakt in zijn nieuwe lijn plasmadisplays gebruik van zijn nieuwe, zuinige neo-pdp-technologie. Daarmee zou de de helderheid van de displays verdubbeld worden, terwijl slechts de helft van de energie wordt verbruikt. Het 150"-panel, dat een diagonaal van 381 centimeter heeft, ondersteunt resoluties van maximaal 4096 pixels horizontaal en 2160 pixels verticaal.Naast het zeer grote plasmascherm toonde Panasonic ook zeer platte schermen: de nieuwste schermen van het Japanse elektronicaconcern zijn slechts 24,7 millimeter dik; net iets minder dan een inch. Deze plasma-tv`s worden uitgebracht met een schermdiagonaal van 42", 50", 58" of 65" en een resolutie van 1080p. Vooralsnog zijn de beeldschermen het prototypestadium echter nog niet voorbij.

Overigens zal Panasonic zijn productiefaciliteiten uitbreiden met een nieuwe fabriek in Amagasaki in Japan. Daar zullen `s werelds grootste zogenoemde motherglass-platen verwerkt worden, die ieder goed zullen zijn voor zestien panels met een beelddiagonaal van 42 inch. De productiecapaciteit van Panasonic zal met de nieuwe fabriek verdubbeld worden naar twee miljoen 42"-panels per maand.

 

EDITORS' CHOICE