NIEUWSPhilips

Philips introduceert nieuwe generatie Aurea TV’s


Redactie HiFi.nl | 10 september 2008 | Philips

(ingezonden mededeling)

De ongeëvenaarde kijkbeleving van de Aurea FlatTV van Philips gaat nog een stap verder met de komst van de nieuwe modellen vanaf september beschikbaar zullen zijn. De nieuwe Aurea pakt uit met een nieuw design en technologische innovaties om de kijker een unieke beeld- en geluidskwaliteit te garanderen.
Een lust voor het oog

De nieuwe Aurea TV is beschikbaar in 37” en 42” en is uitgerust met een Full HD 1080p LCD-scherm. De Aurea heeft een uniek doorzichtige ‘Active Frame’ dat naadloos versmelt met de Philips Ambilight-technologie om de kleuren op het scherm te verlengen, deze te reflecteren in het transparante kader en ze te projecteren rond het tv-scherm. Door het gecombineerde effect van de kleuren op het scherm die gespiegeld worden in het Active Frame en op de muren rond de televisie, wordt de kijker ondergedompeld in een verbluffende kijkervaring.

Aurea maakt gebruik van de nieuwste versie van de gepatenteerde Philips Perfect Pixel HD Engine, om perfecte beelden en een vloeiende beeldverwerking te garanderen. De TV verwerkt 2250 biljoen kleuren wat een ware lust voor het oog is. Het dynamisch contrast van 30000:1 staat borg voor diepe volle zwarte details in het beeld. Voor scherpe snelbewegende beelden is Aurea voorzien van de 100Hz Clear LCD- technologie met een responstijd van slechts 2 ms.


Speciaal ontworpen voor de omgeving van de kijker

De Philips Aurea heeft een emblematisch design, met een zuiver witte geometrische behuizing en een volledig glazen front. Dit front verzacht en reflecteert het licht dat vanaf het frame en de zijkanten van de FlatTV wordt uitgestraald. Het Ambilight-effect kan in verschillende niveaus (van 1 tot 10) worden ingesteld, van subtiel en rustig tot dynamisch en levendig. Aurea is tevens uitgerust met een sfeerverlichtingfunctie als de FlatTV niet aan staat. De Aurea TV pakt ook uit met een onzichtbaar luidsprekersysteem van zes luidsprekers die volledig geïntegreerd zijn in de glasrand van de FlatTV en bijgevolg helemaal versmelten in het design.

De TV kan samen worden gebruikt met een witte Ambisound Soundbar (HTS8150) die perfect past bij de 42” FlatTV. Het elegante thuisbioscoopsysteem uit één stuk biedt een krachtige meeslepende 5.1 klankprestatie.
Technologische hoogstandjes

De Aurea TV is voorzien van technologieën die men kan verwachten van een grootse FlatTV: een Full HD scherm, 100Hz Clear LCD met een responstijd van 2 ms, de jongste versie van de Perfect Pixel HD Engine; verwerking van 2250 biljoen kleuren en een dynamisch contrast van 30000:1. In de TV is een digitale tv-tuner geïntegreerd om te genieten van gratis televisiezenders in hoge definitie met MPEG4-codering. Het energieverbruik in stand-by werd tot het minimumniveau van 0,15 W herleid. De Aurea heeft 4 HDMI-ingangen (3+1) en ondersteunt het HDMI CEC-protocol voor meerdere aansluitingen. Het heeft ook een DLNA pc-netwerkaansluiting om eenvoudig de inhoud van een pc of thuisnetwerk te doorlopen.

MERK

EDITORS' CHOICE