NIEUWS

Europees snelheidsrecord voor TDK Blu-ray


Redactie HiFi.nl | 13 september 2008
(ingezonden mededeling)

TDK Life on Record introduceert de allereerste 6x Blu-ray (BD-R) beschrijfbare schijfjes op de Europese markt, in capaciteiten van 50 en 25GB. Na de wedloop om de opslagcapaciteit, legt TDK Life on Record de lat nu hoog waar het gaat om de schrijfsnelheid.

Branden van een TDK Life on Record 6x Blu-ray-schijf gebeurt met een snelheid van 216 megabit per seconde. Na een opnametijd van ongeveer 17 minuten is de schijf vol met 25 gigabyte aan gegevens. Hifi-muziek, HD-video, hoogresolute foto’s en massa´s aan gegevens worden sneller dan ooit opgeslagen. De schijfjes kunnen in apparaten van diverse fabrikanten worden afgespeeld en op verschillende snelheden teruggespeeld.Adel verplicht, dus klanten verwachten ook deze keer producten van een hoge kwaliteit en daar komt TDK Life on Record weer aan tegemoet. De 6x Blu-rayschijfjes worden beschermd door een unieke beschermlaag, genaamd DURABIS2, die ervoor zorgt dat de schijfjes kras-, licht- en stofbestendig zijn.

Jean-Paul Eekhout van TDK Life on Record: "Vanaf dag één hebben we met onze neus vooraan gestaan op de Blu-ray-markt en risico´s genomen. Met de opkomst van hoge resoluties, verwachten klanten professionele media met hoge capaciteit en groot gebruiksgemak. De ervaringen met Blu-ray moeten op alle vlakken buitengewoon goed zijn. Door nu de opslagtijd met een kwart terug te dringen, maken de Blu-ray-schijfjes van TDK Life on Record die ervaring steeds beter."

Prijs:
De adviesprijs van TDK Life on Record 6x Blu-ray 25GB bedraagt 17,99 euro. De adviesprijs voor de 50GB-variant bedraagt €44,99. De eerste schijven zijn beschikbaar in de herfst van 2008.

EDITORS' CHOICE