NIEUWSSony

Sony breidt ES-lijn uit


Redactie HiFi.nl | 15 september 2008 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony breidt zijn Extremely high Standard productlijn uit met drie nieuwe high-end producten. Met de BDP-S5000ES Blu-ray Disc-, de SCD-XA5400ES Super Audio cd-speler en de STR-DA5400ES AV receiver brengt Sony een compleet systeem, dat volgens de fabrikant een nieuwe standaard zet in geluidskwaliteit voor HD stereo en multi-channel audio.


High-end Blu-ray speler BDP-S5000ES

De BDP-S5000ES is gericht op de Home Theater-fan. De high-end speler combineert heldere en levendige beeldkwaliteit met uitstekend geluid. Videotechnologie als HD Reality Enhancer en Super Bit Mapping verscherpen details, verrijken kleuren en verbergen onzorgvuldigheden in het origineel. Het geluid van de BDP-S5000ES is vergelijkbaar met die van de originele opname. De Blu-ray-speler is voorzien van een decoding functionaliteit voor de nieuwste HD-audio standaarden, zoals Dolby TrueHD en DTS-HD. Precision Cinema HD Upscale-technologie zorgt ervoor dat bestaande dvd-collecties ook op HD-kwaliteit zijn te bekijken. De resolutie wordt verhoogd naar 1080p en de 14-bit/297MHz d/a converter zorgt voor perfecte analoge output.Door BD-Live en BD-Java firmware, is additionele content, zoals filmpreviews of interviews met acteurs te bekijken te beluisteren en te downloaden op een 1GB usb-stick. Omdat de speler via de ethernetpoort is te verbinden met het internet kan er steeds nieuwe firmware worden gedownload, zodat de speler up to date blijft. De speler is volledig naar wens in te stellen en te gebruiken met de Sony STR-DA5400ES AV receiver en de Sony SCD-XA5400ES Super Audio cd-speler.


Super Audio cd-speler SCD-XA5400ES

De SCD-XA5400ES is Sony’s eerste Super Audio cd-speler die beschikt over een decoder voor het overbrengen van het Direct Stream audio-formaat van Super Audio via HDMI. In combinatie met de nieuwe AV-receiver, de STR-DA5400ES, regelt Sony’s HATS, High-quality digital Audio Transfer System, de overdracht van alle data van de sacd-speler. In gebruik met andere versterkers of AV receivers maakt de SCD-XA5400ES gebruik van een Super Audio cd conversiesysteem. Hierbij zorgt het equivalent van 12 gescheiden d/a converters voor een ongekend analoog stereo-signaal of kan conventionele multi-channel audio via HDMI worden geconverteerd.Ook deze ES Super Audio cd-speler is voorzien van een beam-and-frame chassis en aparte R-Core voedingtransformators voor audio en digitale gedeeltes. Naast Super Audio speelt de SCD-XA5400ES ook gewone cd’s of CD-R/RW af.


AV receiver STR-DA5400ES

De STR-DA5400ES AV receiver heeft zes HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen. Hierdoor kan de receiver op zowel een BRAVIA lcd-tv als een home cinema projector worden aangesloten en is daarnaast geschikt voor alle HD-audio en videoformaten. Het HATS transfersysteem zorgt voor de beste geluidskwaliteit van Super Audio cd’s, als DSD data wordt overgezet van de nieuwe SCD-XA5400ES-speler  op de receiver.

Naast de ingebouwde decoder voor Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus en DTS-HD Master Audio kan deze AV-receiver zowel achtkanaals Linear PCM als DSD formaat over HDMI verwerken. Daarnaast beschikt deze receiver over 7x130W output. Dankzij Sony’s Digital Cinema Auto-Calibration is de installatie eenvoudig en met de BRAVIA Sync zijn alle Sony componenten met één afstandsbediening te bedienen.De receiver ondersteunt de nieuwste HD videoformaten als 1080/24p, Deep Colour en .x.v.Colour. Daarnaast kan de resolutie van standaard formaten worden verhoogd naar 1080p. De Aew grafische gebruikersinterface maakt de AV-receiver eenvoudig in gebruik. Met de Picture in Picture-functie is het mogelijk aanpassingen te verrichten tijdens het televisie kijken.

De twee digitale mediapoorten voor het aansluiten van iPods, walkmans, wi-fi en Bluetooth muziekapparaten maken de STR-DA5400ES zeer geschikt voor het afspelen van digitale muziek.

Prijs en beschikbaarheid
BDP-S5000ES is beschikbaar vanaf december
SCD-XA5400ES is beschikbaar vanaf oktober en kost 1.499 euro
STR-DA5400ES is beschikbaar vanaf september en kost 1.999 euro

EDITORS' CHOICE