NIEUWSLG

LG introduceert nieuwe Scarlet lcd-televisies en thuisbioscoop


Redactie HiFi.nl | 16 september 2008 | LG

(ingezonden mededeling)

LG Electronics introduceert twee bijzondere lcd-televisies in de succesvolle Scarlet-reeks: de LG70 en LG61. Daarnaast brengt het bedrijf met de LG HT33S een compacte thuisbioscoop van topkwaliteit op de markt.


Scarlet LG70

De Scarlet LG70 is een Full HD 1080p lcd-televisie die is voorzien van de laatste technische hoogstandjes van LG. De tv is strak vormgegeven en beschikt over een intelligente sensor die de omgeving scant en op basis hiervan de ideale helderheid weergeeft. Hierdoor ontstaat een zacht en natuurlijk beeld waarvan kijkers minder snel vermoeid raken.Om het beeld af te stemmen op persoonlijke voorkeuren, is de Scarlet LG70 voorzien van diverse geavanceerde opties. Zo regelt de AV-modus beeldoptimalisatie voor films, sport of games. De Expert-modus zorgt voor professionele beeld-tuning op maat. Beeldprestaties zijn hiermee aan te passen aan specifieke omstandigheden in een ruimte. Dit resulteert in 25 keer meer subtiele beeldaanpassingen dan andere tvís bieden. De geavanceerde TruMotion 100 Hz-technologie voorkomt beeldvertraging en zorgt voor snellere reacties op kleurwisselingen. Met 24P Real Cinema-technologie zijn HD-films te zien in 24 frames per seconde - net zo snel als ze zijn vastgelegd. Dankzij de 50.000:1 dynamische contrastratio is zwart nog zwarter en zijn kleuren extra helder.

De onzichtbare speakers van de Scarlet LG70 zijn getuned door Mr. Mark Levinson. Ze zijn voorzien van Clear Voice-technologie die mensenstemmen herkent en achtergrondgeluid automatisch uitschakelt. De USB 2.0-aansluiting van deze LG-televisie is uniek. Hiermee zijn direct MP3-bestanden, fotoís of videoís te bekijken en te beluisteren. De tv heeft vier HDMI 1,3-poorten voor het aansluiten van apparatuur als Bluray- en dvd-spelers, en spelletjesconsoles.


Scarlet LG61

De Scarlet LG61 is een tweede nieuwkomer in de Scarlet-reeks. Met een diepte van 4,47 cm is het een van de platste lcd-tvís met HD-tuner van het moment. Ook uniek aan deze tv is, dat hij in tegenstelling tot andere modellen heel dicht tegen de wand is te plaatsen. De ruimte tussen de tv en de muur is met bijbehorend ophangsysteem slechts 2,5 cm.De futuristische uitstraling van de Scarlet LG61 is te danken aan de glanzende afwerking en een aan/uitknop met softtouchsensor die wordt omringd door rood led-licht. Aan de onderkant van het apparaat schijnt subtiel rood led-licht als het toestel is ingeschakeld. Ook deze Scarlet-versie is uitgerust met TruMotion 100 Hz-technologie en een dynamische contrastratio van 50.000:1.


LG HT33S

De HT33S is de nieuwste thuisbioscoop van LG en is eveneens getuned door Mr. Mark Levinson. Het is het perfecte voorbeeld van hoe goed schitterend design en hoge geluidskwaliteit kunnen samengaan. Het pianozwarte uiterlijk en de kelkvormige speakers zorgen ervoor dat deze set een toevoeging is op elk interieur. Het compacte design is ruimtebesparend doordat er minder speakers zijn gebruikt, zonder af te doen aan de geluidsbeleving. Dit is mogelijk door het gebruik van Virtual Sound Matrix (VSM) dat via twee speakers een HD 5.1-surroundeffect weergeeft. De thuisbioscoop heeft een iPod-docking-systeem. Gamers ervaren dankzij de optische poort een realistische geluidservaring. 

ďDe aanvullingen op de Scarlet-serie hebben allebei verschillende eigenschappen waar je als producent alleen maar trots op kunt zijn. Op het vlak van zowel technologie als design hebben we met deze modellen de lat voor de rest van de markt weer iets hoger gelegd. Hetzelfde geldt voor de HT33SĒ, zegt Nadin Mulder, Marketing Coordinator TV/AV Benelux bij LG Electronics.

Prijs en beschikbaarheid
In Nederland zijn de LG70 en LG61 vanaf eind september 2008 beschikbaar. De prijzen voor de LG70 en LG61 bedragen respectievelijk 1.599 euro (incl. btw) en 1.799 euro (incl. btw). De LG HT33S is tevens vanaf eind september 2008 beschikbaar voor de prijs van 299 euro (incl. btw).

EDITORS' CHOICE