NIEUWSLogitech

Logitech introduceert twee speaker docks


Redactie HiFi.nl | 17 september 2008 | Logitech

(ingezonden mededeling)

Genieten van het geluid van een  iPod® of iPhone™ in de slaapkamer, de huiskamer of op elke andere mogelijke plek: Logitech biedt uitkomst. De Logitech® Pure-Fi Express Plus omnidirectionele speaker levert geweldig geluid op alle mogelijke plekken. De subtiele Logitech® Pure-Fi Anytime™ premium wekkerradio, eveneens geschikt voor het ‘docken’ van iPods en iPhones is dé perfecte partner in de slaapkamer (op het nachtkastje dan).

“Digitale muziekspelers, met name de iPod, spelen volgens onderzoek een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Er is dan ook grote vraag naar accessoires om de luisterervaring te optimaliseren”, zegt Mark Schneider, vice president en general manager van de Logitech audio business unit. “De nieuwe iPod speakerdocks hebben wij speciaal ontworpen om naadloos aan te sluiten op individuele wensen iPod- of iPhone-bezitters. Van verbeterd geluid en compacte vormgeving (ten behoeve van mobiliteit) tot een wekkerradio met innovatieve eigenschappen zoals bewegingsregistratie.”


Logitech Pure-Fi Express: omnidirectionele akoestiekAls allereerste iPod en iPhone speakerdock biedt de Pure-Fi Express Plus omnidirectionele akoestiek. Deze innovatieve speakertechnologie werd voorheen alleen toegepast bij dure thuistheatersystemen. De omnidirectionele akoestiek zorgt ervoor dat het geluid gelijkmatig in alle richtingen verzonden wordt. Of mensen nu muziek in de huiskamer, op kantoor of zelfs in de tuin beluisteren: het kwalitatief hoogwaardige geluid heeft minimale vervorming en klinkt op alle mogelijke plekken praktisch hetzelfde.

Naast geweldig geluid is de Pure-Fi Express Plus ook dé perfecte mobiele oplossing. Zo werkt de Pure-Fi Express Plus zowel op netstroom als op batterijen.  Met behulp van de geïntegreerde draaghandle is het eenvoudig om het muzieksysteem mee te nemen. Uiteraard ontbreekt een draadloze afstandsbediening niet. Hiermee kan tot op een afstand van tien meter het volume aangepast worden. Andere functies van de afstandsbediening zijn: afspelen, pauzeren, snel vooruit- en achteruit nummers afspelen en diverse shuffle- en herhalingsfuncties. Met de afstandsbediening is volledige controle binnen handbereik.


Logitech Pure-Fi Anytime: perfecte partner op het nachtkastje

De Pure-Fi Anytime is de ideale oplossing voor de slaapkamer. Naast alle standaard functionaliteit van een iPod of iPhone dock, is dit systeem ook uitgerust met geavanceerde bewegingsregistratietechnologie. Om ‘s nachts subtiel klok te kijken, zorgt de bewegingssensor ervoor dat de backlight functie automatisch ingeschakeld wordt bij beweging. Ook is het mogelijk om de alarmfunctie in te stellen zonder dat de partner wakker wordt. Het verlichte display licht automatisch op. Wanneer een hand langs de speakers beweegt, schakelt ook automatisch de achtergrondverlichting van de bediening in. Na verloop van tijd dimt de verlichting ook weer. Wanneer ‘s ochtends het alarm afgaat, is een eenvoudige zwaaibeweging van de hand voldoende om de snoozefunctie te activeren. Eenmaal wakker en (fris en fruitig?) opgestaan is de de iPod of iPhone volledig opgeladen en gereed voor gebruik.

De Pure-Fi Anytime is voorzien van een scherm dat zowel overdag als ‘s nachts zeer goed afleesbaar is. De ‘verzonken’ dockfunctie zorgt ervoor dat de iPod of iPhone goed beschermd is en niet per ongeluk omgestoten kan worden. De Pure-Fi Anytime is verder uitgerust met een digitale AM/FM radio, ideaal voor de momenten waarop je de iPod even rust gunt en wilt luisteren naar bijvoorbeeld het nieuws, livemuziek of wedstrijdverslagen.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Logitech® Pure-Fi Express Plus omnidirectionele speaker voor iPod of iPhone is in oktober verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 79,99 euro. De Logitech® Pure-Fi Anytime™ premium wekkerradio voor iPods of iPhones is vanaf begin oktober verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 99,99 euro.

EDITORS' CHOICE