NIEUWSPhilips

Philips introduceert 56-inch 3d-tv

Redactie HiFi.nl | 04 oktober 2008 | Philips

(gezien op Internet)

Philips heeft woensdag een 56-inch lcd-tv geïntroduceerd die in staat is om 3d-beelden weer te geven zonder dat een speciaal brilletje nodig is. Het scherm biedt verder de mogelijkheid om quad hdtv-beelden weer te geven.



De 3d-tv werd op de 3D Biz-Ex-conferentie in Hollywood voorgesteld aan het publiek. Het scherm maakt gebruik van de door Philips ontwikkelde wowvx-technologie waarbij diepte-informatie bij 2d-beelden wordt opgeslagen, zodat de tv een 3d-beeld kan weergeven. Het scherm heeft een quad hdtv-resolutie wat overeenkomt met 3840 bij 2160 pixels, oftewel ruim acht miljoen pixels. Dankzij de hoge resolutie kunnen realistischere 3d-beelden weergegeven worden.



Verwacht wordt dat het scherm circa 25.000 dollar zal gaan kosten. Het is echter nog onbekend wanneer de tv in de winkels zal verschijnen. Het eerder dit jaar aangekondigde model van 52 inch – dat het moet doen met een standaard hdtv-resolutie – zou aan het einde van dit jaar op de markt komen. Naast Philips werken onder andere Toshiba en Sanyo ook aan 3d-tv’s.

MERK

EDITORS' CHOICE