NIEUWS

Iron Man legt Paramounts BD-Live plat

Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2008

(gezien op Internet)

De release van de blu-ray-versie van de film Iron Man vond dinsdag plaats. De extra BD-Live-content op de schijfjes bleek dermate populair dat uitgever Paramount de servers en netwerkverbindingen door hun hoeven zag zakken.

De Iron Man blu-ray, die op dinsdag 30 september uitkwam, is een van de eerste schijfjes die uitgebreid van de mogelijkheden van BD-Live gebruikmaakt. Dit onderdeel van de blu-ray-specificatie maakt het mogelijk additionele content zoals trailers te downloaden, en kan interactie, bijvoorbeeld in de vorm van chats, aan de film toevoegen. Uitgever Paramount had echter niet op zo veel populariteit van de film gerekend en had onvoldoende capaciteit gereserveerd om de gebruikers te bedienen.



Doordat Paramount te weinig servercapaciteit beschikbaar had en de internetverbindingen voor BD-Live onvoldoende waren bemeten, konden veel mensen de film niet kijken. Wanneer het schijfje voor het eerst in een BD-Live-speler wordt gestopt, wordt content gedownload. Door de overbelaste servers ging het binnenhalen van de content dermate langzaam dat velen een defect op het schijfje vermoedden. In een verklaring heeft Paramount echter aangegeven dat het probleem bij zijn servers en internetverbinding lag en dat inmiddels een mogelijkheid aan het menu is toegevoegd om direct de film af te laten spelen. Zo hoeft niet op de gedownloade content gewacht te worden.


EDITORS' CHOICE