NIEUWS

Ziggo: HD Recorder en TV On Demand


Eric de Boer | 06 oktober 2008

Eindelijk is het voor consumenten mogelijk om HD signalen thuis op te nemen.

Ziggo is door middel van een pilot in een klein aantal winkels gestart met de verkoop van een DVB-C HD tuner met een ingebouwde harddisk. In eerste instantie zal deze decoder alleen werken in 90% van het oude Casema-verzorgingsgebied. Ziggo mikt met deze decoder op een nieuwe markt in home-entertainment en wil zo Interactieve Televisie promoten.

De decoder is ontwikkeld door Cisco, een merk dat vooral bekendheid geniet onder computergebruikers (Linksys) en moet 399 euro gaan kosten. De koper dient om gebruik te kunnen maken van de nieuwe interactieve diensten van Ziggo wel een smartcard aan te schaffen, die voorzien is van een starterspakket. Als actie zal Ziggo tijdelijk een gratis montage door een monteur aan haar nieuwe klanten bieden.

De decoder is voorzien van de nieuwste technieken, heeft een Hdmi- en componentaansluiting en een 160 Gigabyte harde schijf. Ook zitten er drie tuners in de decoder, waarvan één voor data. De bijgeleverde afstandsbediening kan ook televisie bedienen. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om tot 80 uur op te nemen vanaf digitale televisie of tot 20 uur in HD kwaliteit. Tevens is de decoder voorzien van één usb- en twee ethernetaansluitingen, die vooralsnog niet ondersteund worden.

Deze decoder zal in eerste instantie in zes winkels binnen het oude Casema verzorgingsgebied te koop zijn; vanaf deze week al bij De Harense Smid in Amersfoort en Bussum en bij MediaMarkt in Rijswijk, Den Haag en Utrecht. Later zal waarschijnlijk ook één BCC filiaal de Cisco 8455DVB decodergaan verkopen.

Ziggo heeft de decoder op proef al via haar eigen website verkocht en hoopt na deze pilot in januari 2009 in haar hele dekkingsgebied deze interactieve service aan te kunnen bieden. Er zullen naast het bestaande digitale zenderaanbod drie varianten Interactieve Televisie worden aangeboden. Tot december is er de keuze tussen Programma Gemist (4,95 euro per maand en tot december gratis) met de publieke omroepen en een selectie van enkele programma’s van commerciële zenders, en TV-theek (9,95 euro p/m en ook tot december gratis). Die laatste service biedt de gebruiker onbeperkt oudere films en series, en diverse jongere films en recente series als CSI, Lost, Desperate Housewives etcetera. Na 1 december brengt Ziggo ook Films On Demand, zodat Ziggo gebruikers de gang naar de videotheek niet meer hoeven te maken maar vanuit de luie fauteuil een film kunnen uitkiezen.

EDITORS' CHOICE