NIEUWSSonos

Bedien uw Sonos met iPhone of iPod


Redactie HiFi.nl | 30 oktober 2008 | Sonos

(ingezonden mededeling)

Sonos, vooraanstaand leverancier van draadloze multi-room muzieksystemen, introduceert Sonos Controller for iPhone. Met deze gratis applicatie kunnen muziekliefhebbers met hun eigen Apple iPhone, iPhone 3G of iPod touch het Sonos Multi-Room Music System volledig bedienen. Zo toveren ze hun Apple-toestel in een handomdraai om in een afstandsbediening. De applicatie is gratis te downloaden in de online App Store. Een demonstratievideo van Sonos Controller for iPhone is te vinden op www.sonos.com/iphone.Sonos speelt in en om het gehele huis draadloos muziek af en biedt een ongeëvenaarde multi-room muziekervaring. Met de Sonos ZonePlayers, die onderling draadloos zijn verbonden in de verschillende ruimtes naar keuze, en de Sonos Controller in de vorm van een iPhone vinden gebruikers altijd eenvoudig hun favoriete muziek. De combinatie van de gebruiksvriendelijke interface van de originele Sonos Controller met het grote display en de touchscreentechnologie van de iPhone zorgt voor een intuïtieve bediening. Het is slechts een kwestie van een kamer en een nummer selecteren en op Play drukken. Daarbij is er de keuze om hetzelfde nummer in alle kamers af te spelen of in elke kamer naar andere muziek te luisteren.

Sonos-gebruikers ervaren hoe eenvoudig kamers te koppelen en te ontkoppelen zijn zonder hapering van de muziek. Met hun iPhone of iPod touch kunnen ze in elke kamer muziek afspelen, pauzeren en door hun muziekcollectie zappen. Ze zoeken hun favoriete artiesten en nummers door ze in te typen op het touchscreen. Ze bladeren in de muziekbibliotheek door het scherm aan te raken en te scrollen. En ze veranderen het volume per kamer of in alle kamers tegelijk. Het kan allemaal met Sonos Controller for iPhone.

Het is de enige iPhone app die direct toegang biedt tot multi-room muziek en tot meer dan 15.000 online radiostations. Daarnaast biedt het muziekliefhebbers toegang tot hun volledige muziekcollectie, waar deze ook is opgeslagen – of dat nu op een pc, Mac of thuisnetwerk is, op een Network–Attached Storage-apparaat (NAS) of op een Apple Time Capsule. Bovendien is Sonos het enige multi-room muzieksysteem waarbij het niet noodzakelijk is om een pc of Mac aan te hebben staan of serversoftware op het thuisnetwerk geïnstalleerd te hebben. Bediening van een compleet multi-room muzieksysteem was nog nooit zo eenvoudig: gebruikers lopen hun huis binnen, pakken hun iPhone of iPod touch en zetten de muziek aan.

“Sonos Controller for iPhone is opnieuw een voorbeeld van een toepassing die ons muzieksysteem verbetert, zonder dat het onze huidige en toekomstige klanten iets kost”, zegt Ingvar Meijers, Managing Director EMEA van Sonos. “Deze innovatie maakt het voor al onze klanten mogelijk om een geweldig Apple-product te gebruiken als afstandsbediening van het veelgeprezen multi-room muzieksysteem van Sonos.”Sonos was het eerste multi-room muzieksysteem met een draadloze controller. Tegenwoordig biedt Sonos meer bedieningsopties voor het systeem dan welk ander multi-room product dan ook: de Sonos Controller CR100, Sonos Desktop Controller voor pc en Mac, en nu ook Sonos Controller for iPhone. Gebruikers bepalen zelf welke Controller ze waar en wanneer het handigst vinden.

Voor gebruik van Sonos Controller for iPhone hebben gebruikers minstens één iPhone of iPod touch en één Sonos ZonePlayer nodig. Ze maken dan gebruik van het bestaande WiFi-thuisnetwerk om te communiceren met het Sonos Multi-Room Music System. Sonos Controller for iPhone is momenteel alleen in de Engels taal beschikbaar. Ook dient Sonos System Software 2.7 en de iPhone 2.0-software geïnstalleerd te zijn.

EDITORS' CHOICE