NIEUWSPhilips

Philips introduceert Aurea II lcd-tv

Redactie HiFi.nl | 08 november 2008 | Philips

(gezien op Internet)

Philips heeft een nieuwe lcd-tv geïntroduceerd met een verbeterde versie van de Ambilight-technologie. De Aurea II is compacter dan zijn voorganger, biedt een lagere responstijd en bevat meer leds voor de achtergrondverlichting.



De Aurea II heeft een transparante glazen rand die dunner is dan die van de eerste Aurea, die ruim een jaar geleden werd geïntroduceerd. Philips claimt dat hierdoor ‘een betere, naadloze transitie tussen de kleuren op het scherm en de muur ontstaat’. Het aantal leds dat gebruikt wordt voor de ambilight achtergrondverlichting is verder toegenomen van 128 tot meer dan 150. De leds worden gebruikt om de rand van de tv en de muur achter de tv mee te laten kleuren met het beeld dat zichtbaar is op de tv.

De Aurea II heeft een beelddiagonaal van 42 inch, een resolutie van 1920x1080, de laatste versie van de ‘pixel perfect hd’-engine en een dynamisch contrastratio van 30.000:1. Philips claimt verder dat de tv ’s werelds snelste responstijd heeft met een reactietijd van slechts twee milliseconde. Het geluid wordt verzorgd door zes uit het zicht weggewerkte speakers. De Aurea II, officieel aangeduid met de minder pakkende type-aanduiding 42PFL9903H, zal deze maand in de winkelschappen verschijnen met een verwacht prijskaartje van ruim 3000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE