NIEUWS

Bewegingsgevoelige iPhone-speakers


Redactie HiFi.nl | 09 november 2008

(gezien op Internet)

Stijlvol, chique en vol high-tech: wat wil men nog meer van een stel speakers voor iPods en iPhones? Een wit kleurtje? Check. Goed geluid? Dubbelcheck. Een zacht prijsje? Nou... 
 


Nee, op een aangenaam prijskaartje hoeft men begin 2009 niet te rekenen bij de EOps i24R3 speakers. Dat is ook niet zo gek: deze speakerset voor Apple-apparatuur is naast bijzonder stijlvol ook nog eens draadloos, veelzijdig en bewegingsgevoelig. Dankzij een stel bewegingssensoren, die zowel in de dockzuil als in de speakers zijn verwerkt, kan men het volume aanpassen en vooruit- en terugspoelen met simpele handbewegingen. Wie daar overigens geen zin in heeft, kan ook gewoon de bijgeleverde afstandsbediening gebruiken. 

Verder zijn niet alleen de speakers draadloos, ook de zuil (met ingebouwde subwoofer en oplaadstation voor de iPod) is draadloos te bedienen vanaf de Mac of pc, dankzij een meegeleverde Wi-Fi-dongle. Alleen als er ook beelden van de iPod moeten worden afgespeeld, moet er een draadje naar een scherm worden gespannen. Gelukkig ondersteunt de EOps componentsnoeren, zodat beelden er goed uitzien op platte televisies. Goedkoop zal dit alles niet worden, al is de precieze prijs nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE