NIEUWSSharp

Nieuwe Blu-ray speler van Sharp

Redactie HiFi.nl | 11 november 2008 | Sharp

(ingezonden mededeling)

Het droomduo voor perfecte beeldkwaliteit, dat is volgens Sharp de BDHP21S, de nieuwe Blu-ray speler van Sharp, in combinatie met de nieuwe serie AQUOS Full HD LCD TV’s. De BDHP21S biedt HD-beeld in 1080p kwaliteit met x.v. colour-weergave. Deze hoogwaardige beeldkwaliteit wordt ondersteund met superieur geluid door middel van Dolby TrueHD-, Dolby Digital Plus- en DTS-HD decoders. Met de introductie van haar nieuwe Blu-ray speler speelt Sharp in op de sterk groeiende vraag naar Full HD LCD TV’s en films op Blu-ray disc. De BDHP21S is sinds eind oktober 2008 verkrijgbaar en zeer scherp geprijsd.



De BD-HP21S is uitgerust met AQUOS link. AQUOS link zorgt voor eenvoudige communicatie tussen de Blu-ray speler en de LCD TV van Sharp. Hierdoor wordt de bediening van beide apparaten een stuk gemakkelijker. Zo wordt de LCD TV bijvoorbeeld automatisch aangezet op het moment  dat de film start. De laatste digitale technieken worden via de HDMI-uitgang doorgegeven (versie 1.3 met x.v. color 1080P). Bovendien zijn het aantal beeldpunten, frames per seconde (24) en de verschillende kleuren optimaal voor een perfecte weergave van beeld en geluid. Met dit apparaat is het onder andere mogelijk om bewegend beeld in beeld weer te geven en kan het commentaar van de regisseur bij een scène direct worden beluisterd en bekeken. Hierdoor wordt het kijken naar een Blu-ray film nog leuker.

Alle belangrijke componenten van de Blu-ray speler worden door Sharp zelf geproduceerd. Overigens ontwikkelt Sharp zelf de belangrijkste componenten als de opto-elektronische laserdiode en de multibeam scan unit.



De BDHP21S is met zijn hoogte van slechts 6,8 cm zeer slank en het design past uitstekend bij de serie AQUOS Full HD LCD TV’s van Sharp. Bij inschakeling van de quick start functie start een Blu-ray film al na 10 seconden op (nadat de film reeds een keer is ingelezen). Verder is het toestel voorzien van een analoge en digitale optische audio-uitgang, een component video en analoge video-uitgang.

Prijs en beschikbaarheid:
De BD-HP21S is sinds eind oktober 2008 leverbaar voor een adviesverkoopprijs van 299 euro.


EDITORS' CHOICE