NIEUWS

König: Door het hele huis TV kijken

Redactie HiFi.nl | 15 november 2008

(ingezonden mededeling)

Steeds meer huishoudens hebben meer dan één TV in huis staan en willen daar ook alles op kunnen kijken. Het grote nadeel van een digitale (satelliet-) ontvanger of DVD-speler is dat deze maar op één TV aangesloten kan worden. König biedt nu enkele handige oplossingen voor dit probleem. Kijk een film of TV programma overal in huis, en bedien het apparaat zelfs met de originele afstandsbediening.



Gebruik bestaande kabels
Veel audio/video bronnen met een ingebouwde modulator kunnen al aangesloten worden via de antenne-ingang van een TV. Deze apparaten kunnen dus ook op een andere kamer bekeken worden via de daar aanwezige antenne aansluiting. Om het apparaat echter met de originele afstandsbediening te bedienen is er wel een infrarood verlenger nodig. De SAT-IRCABLE is dan de ideale oplossing. Het infrarood signaal van de afstandsbediening wordt via de al bestaande coaxkabel naar het apparaat gestuurd, zodat deze ook vanuit een andere kamer te bedienen is met de originele afstandsbediening. De König afstandsbediening verlenger is verkrijgbaar tegen een consumentenadviesprijs van 26,95 euro.
Voor apparaten zonder modulator biedt König de SAT-MOD5. Sluit een DVD-speler of ander apparaat met SCART aansluiting aan op de SAT-MOD5 en deze verstuurt het signaal via coax naar een andere TV. Ook met dit product kan de originele afstandsbediening gebruikt worden. De König stereo modulator heeft een consumentenadviesprijs van 59,95 euro.



Draadloze oplossing
Het voordeel van deze twee apparaten is dat zij gebruik maken van coax kabels waardoor er vrijwel geen storing optreedt. Mocht er nog geen kabel zijn aangelegd, of is dit niet mogelijk, dan biedt de VID-TRANS12KN uitkomst.



De VID-TRANS12KN werkt draadloos en is daardoor niet afhankelijk van al bestaande kabels en aansluitingen. Net als bij de SAT-MOD5 wordt dit apparaat aangesloten via SCART waarna het videosignaal draadloos naar de ontvanger verstuurd wordt. Ook de infrarood signalen van de afstandsbediening worden draadloos verstuurd. De König draadloze audio/video zender heeft een consumentenadviesprijs van 49,95 euro.


EDITORS' CHOICE