NIEUWSMarantz

Marantz komt met draadloze iPod dock


Redactie HiFi.nl | 27 november 2008 | Marantz

(gezien op Internet - aangepast door Steven Vos)

Marantz is van plan om een nieuwe accessoire voor de iPod van Apple te lanceren. Het gaat hier om de IS301, een draadloos iPod-dock.

Zoals te lezen valt maakt de iPod-dock dus geen gebruik van een directe verbinding tussen de iPod en het iPod-dock. Dit is te danken aan het feit dat men gebruikmaakt van Bluetooth (2.1+EDR, A2DP en AVRCP). Deze draadloze verbinding kan echter alleen gebruikt worden door het audiogedeelte. Als u het videogedeelte van de iPod wilt benutten dient de IS301 aangesloten te worden met behulp van een RJ45 kabel.Het iPod-dock van Marantz is in drie delen ontworpen. Zo bestaat de IS301 uit een zender (waar de iPod wel in moet zitten om verbinding te kunnen maken met de ontvanger), een ontvanger met verschillende soorten aansluitingen en tenslotte een oplaaddock.

Aan de ontvanger die meegeleverd wordt kan men weer andere docks aansluiten. Tevens is er een USB-poort op de IS301 aanwezig waarmee de iPod-dock van Marantz dus met een pc verbonden kan worden. In combinatie met iTunes is het dan mogelijk om bestanden tussen de twee apparaten te synchroniseren.

Prijs en beschikbaarheid:
De Marantz IS301 wordt in februari verwacht in Nederland, voor een adviesprijs van 269 euro.  

MERK

EDITORS' CHOICE