NIEUWSDenon

Nieuw: Denon high-end Blu-ray speler

Redactie HiFi.nl | 04 december 2008 | Denon

(gezien op Internet)

Denon heeft een blu-ray-speler aangekondigd die met alle bestaande formaten, zoals blu-ray, cd, sacd, dvd-audio en dvd-video, overweg kan. De DVD-A1UD verschijnt in januari op de Japanse markt en gaat 4600 euro kosten.



De hoge prijs wordt voor een deel veroorzaakt door de toepassing van de nieuwste generatie van Denons Link-technologie. Onderdeel hiervan is de Flow Control-technologie die, in combinatie met de AVP-A1HD-voor- en de AVC-A1HD-eindversterker of met nog uit te brengen Link 4-compatible Denon-receivers, jitter zou tegengaan. Flow Control beheert daartoe onder andere een master clock-signaal. Jitter zou volgens Denon de geluidskwaliteit negatief beïnvloeden, hoe miniem ook. "Je hoort het in de transparantie", beweert Jeff Talmadge, hoofd productontwikkeling bij Denon. De blu-ray-speler rekent verder intern met 32 bits in plaats van de gebruikelijke 24 bits. Dit moet voorkomen dat nuances in het audiosignaal verloren gaan.



Naast de Link-connector bevat de high-end speler ook nog twee hdmi 1.3-aansluitingen en connectors voor component video, s-video, composiet, en optische en koperen s/pdif-kabels. Verder heeft Denon de decodering van Dolby Truehd en dts-hd naar analoog 7.1-kanaals audio in de speler geïntegreerd. Voor het decoderen en afspelen van video maakt de DVD-A1UD gebruik van de 10bits Silicon Optix Realta-chipset die ook is terug te vinden in de high-end dvd-spelers van Denon. Ten slotte is de speler compatible met de bd-live-standaard.

MERK

EDITORS' CHOICE